Vitalik Buterin: Ethereum Akıllı Telefon İse Bitcoin’de Hesap Makinesi

Vitalik Buterin: Ethereum Akıllı Telefon İse Bitcoin’de Hesap Makinesi

Paylaş
Sadraf: Vitalik Buterin: Ethereum Akıllı Telefon İse Bitcoin’de Hesap Makinesi

Ethereum’un ortağı olan Vitalik Buterin, Business Insider ile röportaj yaptı. Buterin, gündeme ilişkin açıklamalarının yanı sıra Ethereum’un kripto para piyasasında neden ikinci sırada olduğu konusunda da açıklamalarda bulundu. Ayrıca gerçekleştirdiği bu röportajda, kripto para dünyasına nasıl girdiğini de açıkladı.

Buterin 2011 yılında kripto para dünyasına girdiğini ve o zamanlar sadece Bitcoin bilindiği için ‘Bitcoin piyasası’ olarak adlandırıldığını ifade etti. Buterin o yıllarda Bitcoin dergisinin ortaklarından biriydi. Daha sonra kripto para dünyasına kendisini tamamen adamak için üniversite hayatını yarıda kesti ve okuldan ayrıldı. Üniversiteden ayrılması Buterin için adeta bir dönüm noktasıydı. Vitalik Buterin bu noktadan sonra kendisini iyice geliştirdi ve Ethereum’u oluşturdu ve kripto para dünyasına soktu.

Bitcoin konusuna da değinen Buterin, Ethereum’u akıllı telefona, Bitcoin’i de hesap makinesine benzetti. Buterin, “Akıllı telefon ile hesap makinesinin farklarını ele alalım. Hesap makinesi, kusursuz bir hesaplama yapar. Doğal olarak kişilerde yaptıkları her şeyin en güzelini yapmak istiyor. Bu sebepten dolayı eğer bir akıllı telefonunuz varsa, doğal olarak hesap makinesine de sahipsiniz demektir.” ifadelerini kullandı.

 

BTC ve ETH’de Son Durum

Bitcoin günü %0,80 zararla kapattı. Son 24 saat içerisinde 6,7 milyar dolarlık alım ve satım yaşandı. Ethereum ise %3,50 düşüş ile yatırımcılarını üzdü. Ethereum’da ise son 24 saatte 3,8 milyar dolarlık işlem gerçekleşti. Ethereum, bugünün en çok kaybedenleri arasında yer aldı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap