Ripple Ortağı Holding 2 Trilyon Dolarlık Suudi Deviyle Anlaştı!

Ripple Ortağı Holding 2 Trilyon Dolarlık Suudi Deviyle Anlaştı!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Ripple Ortağı Holding 2 Trilyon Dolarlık Suudi Deviyle Anlaştı!

Ripple Labs’ın Japonya’daki büyük ortaklarından SBI Holdings, Saudi Aramco ile iştirak kurdu. Saudi Aramco, piyasa kıymeti bakımından dünyanın en büyük ikinci şirketi pozisyonunda. Bu paydaşlık, SBI’nin dijital varlık yatırımını ve kripto teşebbüslerinin desteklenmesini odağına alıyor. Böylelikle, Orta Doğu’ya stratejik genişlemesinde değerli bir adımı işaret ediyor.

Ripple ortağı SBI Holdings Asya’daki teknoloji erişimini genişletiyor

SBI Holdings, Suudi Arabistan’ın dev şirketi Saudi Aramco ile anlaştı. İştirak kapsamında, dijital varlıkların ve ilgili teşebbüslerin büyümesini teşvik etmek için yeni bir teşebbüs kuracaklar. Bu işbirliği, SBI’nin finansal hizmetlerde dijital dönüşümü benimseyen daha geniş vizyonuyla uyumlu. İttifak, Saudi Aramco’nun pazardaki kıymetli varlığından ve SBI’nin dijital finans alanındaki uzmanlığından yararlanacak. Böylelikle, dijital varlık ortamında güçlü bir güç yaratacak.

Ortaklık dijital varlıklara odaklanıyor. Ayrıyeten, Suudi Arabistan ve Japonya’daki yarı iletken fabrikalarının inşasını da kapsıyor. Bu atılım, SBI’nin portföyünü çeşitlendirme ve kârlı yarı iletken sanayisine girme konusundaki kararlılığını gösteriyor. Dahası, teknolojik inovasyonda başkan pozisyonunu daha da sağlamlaştırıyor. Ripple ortağı SBI Group’un son devirdeki faaliyetleri, Orta Doğu ve Asya’daki tesirini genişletmek için kararlı bir uğraş gösterdiğini ortaya koyuyor. Yarı iletken üretiminde Tayvan merkezli Power Crystal Manufacturing ile yapılan işbirliği, SBI’nin teknolojik ilerlemeye olan bağlılığını ve kilit global pazarlardaki stratejik pozisyonunu vurguluyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Ripple Ortağı Holding 2 Trilyon Dolarlık Suudi Deviyle Anlaştı! 1

Ayrıca SBI, USDC stablecoin’i çıkaran Circle ile de bir ittifak kurdu. Bu işbirliği, Japonya’nın finansal ortamını modernize etme taahhüdünün altını çiziyor. Ayrıyeten paydaşlık, Japonya’nın stablecoin’leri düzenleyici olarak benimsemesinin akabinde USDC’nin Asya’daki kullanımını artırmayı amaçlıyor. Japon hükümetinin Ödeme Hizmetleri Yasası’nı revize etmesi, stablecoin’leri iktisadına entegre etme niyetini açıkça ortaya koyuyor. Bu da Ripple ortağı SBI’nin yararlanmaya istekli olduğu bir hareket.

SBI klâsik finansın dijital dönüşümüne öncülük ediyor

SBI Holdings’in bu paydaşlıklar dizisi, klâsik finans devlerinin dijital varlık kesimiyle giderek daha fazla etkileşime girdiği global finans ekosisteminde değerli bir değişime işaret ediyor. Bilhassa Saudi Aramco ile yapılan işbirliği, dijital varlıkların ana akım finans alanındaki potansiyelinin giderek daha fazla kabul gördüğünün bir ispatı.

Ulaş Utku Bozdoğan: Ripple Ortağı Holding 2 Trilyon Dolarlık Suudi Deviyle Anlaştı! 2

SBI, Suudi pazarına girmek isteyen Japon kripto teşebbüslerini destekliyor. Böylelikle, sırf memleketler arası iş büyümesini teşvik etmekle kalmıyor, tıpkı vakitte dijital varlık sanayisinin global genişlemesine de katkıda bulunuyor. Uzmanlar, bu atağın dala yeni bir yenilik ve dinamizm getirmesini bekliyor.

Suudi Arabistan ve kripto

Bu ortada, Suudi Arabistan Orta Doğu’da değerli bir kripto merkezi olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, yılın başlarında yayınlanan yıllık bir rapora nazaran, Temmuz 2022 ile Haziran 2023 ortasında 12 aylık bir periyotta en yüksek kripto süreç hacmine sahip ülke olarak ilgili listelerin başında yer aldı. Bilhassa krallık, 2021’den 2022’ye kadar olan birebir periyoda kıyasla, Temmuz 2022’den Haziran 2023’e kadar yaklaşık 31 milyar dolara ulaşan yıldan yıla (YoY) %12’lik kripto süreç hacmi artışıyla global olarak liderlik etti. İkinci sırada %11,6 ile Vietnam geliyor. Üçüncü sırada %9 ile Nijerya ve dördüncü sırada %6,9 ile İspanya yer alıyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Ripple Ortağı Holding 2 Trilyon Dolarlık Suudi Deviyle Anlaştı! 3Yıllık kripto süreç hacmi artışı müspet olan ülkeler. Kaynak: Chainalysis

Bunun da ötesinde, Chainalysis’in yıllık raporu 2019’dan bu yana Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesini Temmuz 2022’den Haziran 2023’e kadar 390 milyar dolar bedelinde dünyanın en büyük altıncı kripto iktisadına sahip olarak tanımladı. Fakat tekrar de Kuzey Amerika ve Batı Avrupa üzere önde gelen bölgelerin gerisinde kaldı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap