Haftanın Kıymetli Gelişmeleri ve BTC Teknik Tahlili: 8-14 Mayıs

Haftanın Kıymetli Gelişmeleri ve BTC Teknik Tahlili: 8-14 Mayıs

Paylaş
BTC Piyasası: Haftanın Kıymetli Gelişmeleri ve BTC Teknik Tahlili: 8-14 Mayıs

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası (Fed), Mart 2022’den itibaren üst üste 10 defa faiz artırdı. Beklentilere paralel gelen 25 baz puan faiz artışıyla federal fonlama oranı yüzde 5-5,25 aralığına gelmiş oldu.

Buraya kadar tamam lakin bizlerin asıl bakması gereken en değerli hususlardan birisi FOMC metniydi. Bir evvelki yazımda bilhassa aşağıdaki cümleye dikkat çekmiştim:

Mart toplantısında metinde yer olan “Komite, enflasyonu vakit içinde yüzde 2’ye döndürmek için gereğince kısıtlayıcı bir para siyaseti duruşu elde etmek için kimi ek siyaset sıkılaştırmalarının yapabilir” cümlesi bu sefer metinden çıkarılmıştı. Fed’in faiz artırımına son vereceğine artık ikna olmuştuk.

CME dataları an itibariyle Fed haziran toplantısında %84 ile  faiz artışı beklemiyor.

BTC Piyasası: Haftanın Kıymetli Gelişmeleri ve BTC Teknik Tahlili: 8-14 Mayıs 1

Bu noktadan sonra 21.30’da Powell basın karşısına geçti ve başları karıştırıcı açıklamalarda bulundu:

“Para siyasetinde sıkılaştırma gereksinimi toplantıdan toplantıya gelecek datalarla pahalandırılacak.

Faizde zirve noktasının ne olduğuna dair varsayımlarımızı Haziran’da tekrar gözden geçireceğiz.

Kısıtlayıcı siyasetin kesin olarak sonuna geldiğimizi söylemek mümkün değil.”

Ardından gelen işsizlik dataları ve Tarım Dışı İstihdam dataları ise hala Fed’in görmeyi istediği düzeylerde değil. Bu yüzden bu hafta gelecek datalar ekstra ehemmiyet taşıyor.

Ekonomik takvimde Çarşamba günü ABD TÜFE dataları, perşembe günü ÜFE verileri ve haftalık ilk işsizlik müracaatlarını takip edeceğiz.

Dünyanın en büyük ikinci iktisadı olan Çin’den gelecek datalarla COVID-19 sonrası yaşanan toparlanma süreciyle ilgili bilgi alabileceğimiz dataları alacağız. Salı günü açıklanacak olan Nisan ayı ticaret bilgileri ile Perşembe günü açıklanacak olan nisan ayı enflasyon verilerini takip edeceğiz.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Perşembe günü faiz oranlarını 25 baz puan daha artırması bekleniyor. BoE kararından bir gün sonra İngiltere’de açıklanacak olan birinci çeyrek GSYİH bilgilerini alacağız. Beklenti ise yılın birinci üç ayında büyümenin zayıf kalması istikametinde.

Kripto para piyasalarında ise bu hafta 8 Mayıs Pazartesi günü Solana’nın blockchain tabanlı telefonu “Saga” satışa çıkacak, 10 Mayıs Çarşamba günü Chiliz yeni Sports Blockchain lansmanı gerçekleşecek.

Ekonomik Takvim

10 Mayıs 2023 Çarşamba

  • ABD – Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) Beklenti: 0,4% Evvelki: 0,4% – 15.30
  • ABD – Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) Beklenti: %5,0 Evvelki: %5,0 – 15.30

11 Mayıs 2023 Perşembe

  • ABD – Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) Beklenti: 0,3% Evvelki: -0,5% – 15.30
  • ABD – İşsizlik Haklarından Yararlanma Müracaatları Beklenti: 245K Evvelki: 242K – 15.30
  • İngiltere – Faiz Oranı Kararı Beklenti: 25 Baz Puan Artış – 14.00

14 Mayıs 2023 Cuma

  • Türkiye – Cumhurbaşkanı ve 28. Periyot Milletvekili Genel Seçimi 
  • İngiltere – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Çeyreklik) Beklenti: %0,1 Evvelki: %0,1

Bitcoin Teknik Tahlil

BRC-20 ağında yaşanan yoğunluk sonrası Binance BTC çekimlerini süreksiz olarak durdurmasıyla fiyatın aşağı hakikat baskılandığı bir haftaya giriş yaptık. An itibariyle Bitcoin 27.800 dolar düzeyinden süreç görüyor. Bu hafta ABD TÜFE dataları öneli olacağını unutmamakta yarar var.

BTC Piyasası: Haftanın Kıymetli Gelişmeleri ve BTC Teknik Tahlili: 8-14 Mayıs 2

Günlük grafikte Bitcoin pahalılık bölgesini hareketinde devam ettiriyor. Aşağı istikametli geri çekilmesi devam ederse, fiyatın 25.600- 26.800 dolar düzeyindeki açık likidite alanlarını almak isteyebilir. Bu alanın kırılarak bir mum kapanışı gelmesi 4 saatlik grafikte “Market Structure Break” gerçekleştirir ve fiyatı evvel siyah kutu ile belirlediğim 24.000- 25.200 dolar düzeylerine taşıyabilir. Yeni bir yükseliş dalgası için fiyatı izlemeye devam edeceğiz.

Hacmi Yüksek Süreç Çiftleri/Havuzlar

BTC Piyasası: Haftanın Kıymetli Gelişmeleri ve BTC Teknik Tahlili: 8-14 Mayıs 3

Hazır MEME coin’ler trend olmuşken sizler için bu datayı getirmek istedim. Tabloda, süreç hacmine nazaran sıralanmış merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) ticaret çiftleri için temel ölçümleri izler. Hacim sütunu, 24 saatlik süreç hacmini toplar. Likidite, bu ticaret çiftindeki her iki jetondan sağlanan toplam ölçüdür. Fiyatlar, likidite sağlayıcıları tarafından kazanılan süreç hacminin (Uniswap durumunda %0,3) bir işlevidir. Son olarak, likidite getirisi (ROL), sağlayıcıların 24 saatlik bilgilere dayalı olarak bu çiftten elde edeceği varsayımı getiri likiditesidir.

Likidite sağlamakla ilgilenen yatırımcılar, sermayelerini hangi havuzlara tahsis edeceklerine karar vermek için likidite getirilerine (ROL) bakabilir. Traderlar ise en fazla süreç hacmine sahip tokenların hangileri olduğunu görebilirler.

Geçtiğimiz Haftanın En Çok Yükselen Kripto Para Birimleri 

  1. PEPE (PEPE) %487.7
  2. Rocket Pool (RPL) %5.1
  3. Tokenize Xchange (TKX) %2.3
  4. Tron (TRX) %2.3
  5. Stacks (STX) %1.7

Geçtiğimiz Haftanın Öne Çıkan Kripto Haberleri

Pepe’nin (PEPE) Süreç Hacmi, Major Coin’leri Solladı! Günler içerisinde fiyatını katlayan PEPE‘nin dataları dikkat çekti. Borsa listelenmeleri ile gücüne güç katan PEPE, süreç hacmi bakımından neredeyse tüm altcoin’leri solladı. XRP, DOGE, SOL, ADA, MATIC ve LTC‘nin süreç hacimlerini geçen PEPE, kripto piyasasında gündem oldu. Son yedi gün içerisinde yüzde 762 artış gösteren PEPE, piyasanın bayrağını ele almış görünüyor.

Arjantin Merkez Bankası, Kripto Ödemelerini Durdurdu: Ülkenin para otoritesinden gelen kararda, ödeme sistemlerinin dijital varlıklardan arındırılması gerektiği açıklandı.

Arjantin Merkez Bankası, ödeme hizmeti sunan kuruluşların kripto paralar ve başka dijital varlıklar ile süreç yapamayacağını aktardı. Ülkenin merkez bankasından gelen bu karar, lokal kripto ekosisteminden tenkitler almaya başladı.

Ethereum Ölçeklenebilecek mi? Beklenen Karışıklık: The Merge güncellemesiyle PoS yapısına bürünen Ethereum (ETH), sonraki güncellemelerinde düşük maliyet ve süratli ağ durumunu ortaya çıkarmaya çalışacak. Bilhassa Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, gelecek güncellemelerde ölçeklenebilirliğin kritik kıymet taşıdığını belirtti.

Buterin, ölçeklendirme problemini çözememeleri halinde, sonraki boğa koşusunda Ethereum’un süreç fiyatlarının 500 dolara kadar yükselebileceğini aktardı. Buterin, Cancun olarak isimlendirilen güncellemenin bu bahse odaklanacağının altını çizdi.

SUI Piyasaya Güçlü Girdi: Yatırımcıların merakla beklediği Sui (SUI), kripto para borsalarında süreç görmeye başladı. Dev borsalarda listelenmeye başlayan SUI, piyasaya süratli girdi. SUI, birinci süreçlerde 2 doları aşarken, hacim 160 milyon doların üzerine çıktı.

Çin Devi Alibaba ve Avalanche İştirak Kurdu: Çin merkezli teknoloji devi Alibaba’nın bulut kısmı olan Alibaba Cloud, işletmelerin Avalanche Blochchain ağı üzerinden metaverse dünyaları oluşturması için bir platform başlattı.

Cloudverse olarak isimlendirilen Alibaba Cloud’un yeni launchpad’i, şirketlerin müşterileriyle etkileşim kurmanın yeni yollarını denemek ve bulmak ismine metaverse alanlarını özelleştirmeleri ve sürdürmeleri için uçtan uca bir platform sağlamayı hedefliyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap