En az 350 bin dolarlık Bored Ape NFT’si 115 dolara satıldı

En az 350 bin dolarlık Bored Ape NFT’si 115 dolara satıldı

Paylaş
BTC Piyasası: En az 350 bin dolarlık Bored Ape NFT’si 115 dolara satıldı

İçerik

Son olarak geçtiğimiz hafta ABD’li ünlü şarkıcı Madonna’nın da 563 bin dolar ödeyerek koleksiyonuna kattığı Bored Ape Yacht Club NFT’lerinde ilginç bir satış gerçekleşti. Bir kullanıcı, OpenSea platformu üzerinde 835 numaralı BAYC NFT’sini sadece 115 dolara sattı.

En düşük fiyat 107 ETH

Bilindiği üzere Bored Ape NFT koleksiyonu şu anda endüstrinin en değerli parçaları olarak görülüyor. Piyasada en düşük BAYC NFT’si şu anda yaklaşık 107 ETH’ye yani 358 bin dolara satılıyor. Dolayısıyla milyon dolarlara bile satılan bu eserlerin 115 DAI gibi bir fiyata bilerek satılması, arkasında ayrı bir sebep olmadığı sürece imkansıza yakın bir durum.

115 dolara satılan 835 numaralı BAYC NFT’si

Görmeme ihtimali çok düşük

Koleksiyonun 835 numaralı bu parçasına 115 dolarlık teklif yapıldığında, kullanıcı bunu 115 ETH sanmış olabilir. Ancak satışın yapıldığı OpenSea’de teklifin hemen altında dolar karşılığı da yazıyor. Dolayısıyla satış yapan kişinin bu detayı görmemesi çok zor.

MAYC NFT’sini de 25 dolara sattı

Sektörü yakından takip edenleri şüphelendiren bir durum daha var. Aynı kullanıcı sahip olduğu bir başka Ape NFT’sini ise 25 dolara sattı. Bilindiği üzere Bored Ape Yacht Club dışında, Mutan Ape Yacht Club NFT’lerine de ciddi bir ilgi var. MAYC NFT’leri, BAYC’ler kadar pahalı olmasa da ortalama fiyatları hiç de ucuz değil. Kullanıcı, 11670 numaralı MAYC NFT’sini 25 dolara satarken, bu koleksiyonun da piyasadaki en ucuz fiyatı yaklaşık 22.8 ETH, yani yaklaşık 76 bin dolar civarında… Dolayısıyla bu satış da ciddi şekilde şüphe çekiyor.

Hata mı, açık mı yoksa vergi mi?

Uzmanlar ve NFT yatırımcıları ise burada daha çok vergi kaçakçılığı ihtimalini ön plâna çıkarıyorlar. Çünkü aynı kişinin iki NFT’yi yaklaşık 460 bin dolar daha ucuza satmasının yanlışlıkla yaşanacak bir durum olabileceğine kimse yüksek ihtimal vermiyor. Burada ise, vergi kaçakçılığı ya da bir sistem açığı seçenekleri ortaya çıkıyor.

Kullanıcılar bazı durumlarda, sermaye gelirlerini düşük göstermek için NFT’lerini alım fiyatının çok daha az miktarına satabiliyorlar. Eğer, KYC yapılmamış bir cüzdan varsa ve bu cüzdan NFT’lerin sahibi tarafından kontrol ediliyorsa, kişi sermaye gelir vergisinden kaçınmak için NFT’sini anonim bir cüzdana satabilir ve cebinden sadece işlem ücreti çıkmış olur.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap