Boeing bir sonraki uçağını metaverse’de üretecek

Boeing bir sonraki uçağını metaverse’de üretecek

Paylaş
BTC Piyasası: Boeing bir sonraki uçağını metaverse’de üretecek

Facebook’un ana şirketinin adını “Meta” olarak değiştirmesiyle yaşanmaya başlayan metaverse furyası büyük şirketlerin de gündemine gelmeye devam ediyor. Sanal arazilerden sanal oyunlara kadar birçok projeye milyonlarca dolar yatırılırken, büyük şirketler de bu durumdan yararlanmak istiyor.

Sanal gerçeklik gözlükleriyle iletişim

Metaverse’e adım atöaya hazırlanan son büyük şirket ise ABD merkezli çok uluslu uçak üreticisi Boeing oldu. Boeing’in konuyla ilgili oluşturmayı plânladığı “geleceğin fabrikasında” 3 boyutlu olan ve mühendislik gerektiren tasarımlar, birbirleriyle konuşan robotlarla entegre edilecek ve bu robotlar sayesinde dünyanın birçok bölgesinden konuyla ilgilenen Boeing mühendisleri birbirleriyle konuşabilecek ve yanyana çalışmıyormuş gibi verimli olabilecekler. Mühendisler ayrıca, Microsoft şirketinin ürettiği tanesi taklaşık 3500 dolar olan sanal gerçeklik gözlükleriyle iletişim halinde olacaklar.

Bill Gates mesajı vermişti

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Microsoft’un sahibi Bill Gates, metaverse ile ilgili bir yazı yazmış ve bu teknolojinin en önemli öğesi olarak sanal gerçeklik gözlüklerini göstermişti. Boeing’in projesinde de bu gözlüklere vurgu yapılması dikkat çekiyor.

Boeing şirketinin tasarım, üretim ve havayolu hizmetlerini içeren operasyonlarını iki sene içinde tek bir dijital ekosistem içinde birleştirmeyi düşündüğü ve bu projenin de bu politika dahilinde plânlandığı belirtiliyor.

737 MAX krizinden sonra 15 milyar dolarlık yeni politika

Birçok uzman, Boeing’in dijital devrim konusunda geçmiş yıllarda da birçok söz verdiğini ancak burada öncelikli konuların kalite ve güvenlik olduğu konusunda birleşiyor. Bilindiği üzere uçak üreticisi şirketin yeni üretilen 737 MAX tipindeki uçaklarından iki tanesi kısa süre aralıkla düşmüş ve bu durum Boeing’in güvenliğinin yeterli olup olmadığını ciddi şekilde sorgulatmıştı. Şirketin 737 MAX krizinden sonra 2022’de yeniden mühendislik konusunda liderliği elde etmek için bir atılım yapmayı plânladığı kaydediliyor. Boeing’in, bu atılım için 15 milyar dolar ayırdığı belirtiliyor.

Boeing’in bir dönem “Rüya uçak” olarak da nitelendirdiği 787 Dreamliner uçaklarında da ciddi şekilde yapısal sorunlar çıkmış ve bazı büyük havayolu şirketleri Boeing yerine bu uçak tarzında Airbus’a yönelmişlerdi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap