Hasan Ruhani’den İslam ülkelerine “ortak kripto para” teklifi

Hasan Ruhani’den İslam ülkelerine “ortak kripto para” teklifi

Paylaş
BTC Piyasası: Hasan Ruhani’den İslam ülkelerine “ortak kripto para” teklifi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın yanı sıra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in katıldığı Malezya’da düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi’nde liderler önemli mesajlar verdi.

Milli paralarla ticaretin aciliyet kazandığını ifade eden Erdoğan, “Birlikte ne yapabiliriz sorusuna odaklanmamız gerektiğine inanıyorum. Malumunuz, bir süredir ikili ticaretimizi döviz baskısından kurtarmamız gerektiğini hep ifade ediyoruz. Yabancı paralarla ticaret yerine milli paralarımızla ticaretin önemine dikkati çekiyoruz. Kendi ödeme sistemlerimizin olmayışı finans piyasalarımızı şoklara ve manipülasyonlara karşı kırılgan hale getiriyor.” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerinin devamında Rusya, Çin ve Brezilya gibi ülkelerle alternatif ödeme sistemleri geliştirmeye çalıştıklarını belirterek “Şimdiye kadar oldukça başarılı sonuçlar aldığımız bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız.” mesajını verdi.

Ruhani: İslam ülkeleri, dolara alternatif kripto para geliştirmeli

Öte yandan Erdoğan ile aynı çizgide milli paranın önemine dikkat çeken İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de “Karşılıklı ticaretimizi milli para birimleriyle yapmalıyız. Milli paramız olmadan dolara dayanarak ekonomik bağımsızlığımızı koruyamayız.” dedi.

Ortak bir kripto para oluşturmayı öneren Ruhani, “Bugün Merkez bankalarımızın katkısıyla İslam ülkeleri için kripto para birimi oluşturmanın temellerini atabiliriz. Kripto para biriminin avantajlarından faydalanabilir ve bu sayede aşırı spekülatif dalgalanmalardan korunma imkanı elde ederiz.” şeklinde konuştu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap