Çin Blokchain’de Liderliğini Sürdürürken Diğerleri Ne Durumda?

Çin Blokchain’de Liderliğini Sürdürürken Diğerleri Ne Durumda?

Paylaş
BTC Piyasası: Çin Blokchain’de Liderliğini Sürdürürken Diğerleri Ne Durumda?

Çin şu anda Blockchain teknolojisindeki gelişmeler konusunda açık ara lider olarak ilerliyor. Amerika da ise hala Blockchain ile ilgili net bir adım atılmış değil. Eğer bu şekilde devam ederse Amerika Çin ile olan Blockchain yarışını kaybedecek gibi görünüyor.

Çin’in Blockchain Liderliği Devam Ediyor

Blockchain söz konusu olduğunda Çin niyetlerini açık açık ortaya koyuyor. Daha önce bu haberimizde de sizlerle paylaştığımız gibi geçtiğimiz haftalarda Çin Başkanı Xi Jinping konuyla ilgili gayet net açıklamalar yapmıştı. Ancak Çin bir yandan Blockchain teknolojisi ile sağlam adımlar atarken ve kendi merkez bankası dijital para birimini piyasaya sürmeye hazırlanırken bir yandan da diğer kripto para birimleriyle yasaklar koymaya devam ediyor.

Öte yandan kripto para borsası ve işlem platformu Blockchain’de araştırma yöneticisi olan Garrick Hileman konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanıyor:

Bu sadece Çin için değil, daha geniş olarak tüm dünya için son derece önemli bir gelişme. Ülkeler, yapay zeka ve robotik gibi alanlarda stratejik teknolojileri tanımlamak ve sürdürülebilir rekabet avantajları geliştirmek için yarışıyorlar.

Bunların yanında dünyadaki diğer merkez bankaları da bu gelişmelerin arkasında kalmamak için merkez bankası dijital para birimleriyle (CBDC) ile ilgili bulgularını ve planlarını paylaşmaya başladı. Japonya, Güney Kore, Fransa, İsveç, Litvanya ve AB bu konuda oldukça net açıklamalar yapan ülkeler oldu.

Blockchain Hazır Mı?

Singapur, İsviçre ve Malta gibi ülkelerde ise Blockchain teknolojisinin günlük alanlarda kullanımı için çeşitli politikalar geliştiriliyor. Ancak tüm dünyanın aksine Amerika bu yeni teknoloji konusunda kısıtlamalara gitme eğiliminde bulunuyor.

Her ne kadar durum böyle olsa da Blockchain tüm dünyada bir devrim yaratmaya hazır gibi görünüyor. Hem teknolojisi hem getirdiği kolaylıklar hem de her alanda maliyetleri düşürme adına Blockchain hizmet etmeye hazırken dünya ülkelerinin buna hazır olup olmadığı farklı bir tartışma konusu…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap