Son Dakika Gelişmesi: Türkiye’de Bir Bitcoin Borsası Daha Faaliyetlerine Son Veriyor

Son Dakika Gelişmesi: Türkiye’de Bir Bitcoin Borsası Daha Faaliyetlerine Son Veriyor

Paylaş
BTC Piyasası: Son Dakika Gelişmesi: Türkiye’de Bir Bitcoin Borsası Daha Faaliyetlerine Son Veriyor

Kriptokoin – Kripto para dünyasında farklı zamanlarda ani gelişmelerle karşılaşıyoruz. Türkiye’ye yönelik lider Bitcoin borsalarının hamlelerini konuşurken şimdi bir borsanın faaliyetlerine son verme duyurusu ile karşı karşıyayız.

Türkiye’nin en büyük özel yatırım bankası olan Aktif Bank’ın dolaylı iştiraki olarak, blockchain teknolojisine yönelik uzun soluklu Ar-Ge çalışmaları yapmak, blockchain tabanlı ürün ve projeler geliştirmek, bu alandaki eğitim faaliyetleri ile yaratıcı fikir ve girişimlere destek vermek amacıyla Mart 2018’de kurulan Attivo Bilişim A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren Bitmatrix, bugün bir duyuru yayınlayarak faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı.

Bitmatrix’ten yapılan duyuruda şu ifadelere yer veriliyor:

Platformumuz faaliyetlerini durdurma kararı almıştır. Bu doğrultuda, para ve kripto varlık yatırma ve kripto varlık alım-satım hizmetleri sonlandırılmıştır.

Kullanıcılarımız, Bitmatrix platformuna mevcut giriş yöntemleri ile login olarak sadece TL veya kripto varlık çekim talimatı verebilecektir.

Kullanıcılarımızın en geç 31.12.2019 tarihine kadar Bitmatrix platformunda bulunan TL varlıklarını banka hesaplarına, kripto varlıklarını ise “kripto varlık cinsi”nden başka bir cüzdana (kişisel cüzdana ve/veya borsa ya da cüzdan hizmeti sağlayan diğer şirketlerde bulunan cüzdanlara) çekmeleri gerekmektedir.

Bitmatrix, kripto varlık alım satım platformu olarak hizmet vermek amacıyla banka seviyesinde güvenlikle donatılmış ve uluslararası en iyi uygulamalar esas alınarak kurgulanmış bir borsa olarak görülüyordu.

Bitmatrix, dünya genelinde bir banka tarafından kurulmuş olan ikinci kripto varlık platformu idi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap