Arkasında BitMEX’in en kârlılarından biri var: FTX borsasını yakından inceliyoruz

Arkasında BitMEX’in en kârlılarından biri var: FTX borsasını yakından inceliyoruz

Paylaş
BTC Piyasası: Arkasında BitMEX’in en kârlılarından biri var: FTX borsasını yakından inceliyoruz

FTX, Orta Amerika’da Antigua ve Barbuda’da yer alan FTX Trading LTD’ye ait bir kripto para türev borsası. Borsanın arkasında BitMEX’te en çok kazananlar arasında yer alan ve oldukça güçlü bir şirket olan Alameda Research bulunuyor. Alameda, tüm büyük borsalarda ve piyasalarda işlem yapabilme yeteneğine sahip, geniş çaplı bir küresel operasyona ile dijital varlıklarda 100 milyon doların üzerinde işlem yapan ve binlerce üründe günlük 600 milyon – 1.5 milyar dolarlık alım satım gerçekleştiren bir şirket.

BitMEX liderlik tablosu. Alameda Research, burada iki ayrı hesapla dördüncü ve on ikinci sıralarda yer alıyor.

FTX’ in CEO’su Sam Bankman-Fried ise (Twitter: @SBF_Alameda) sosyal medyada oldukça aktif.

FTX, misyonunu trader’lar için trader’lar tarafından oluşturulan bir kripto para türev platformu olmak, profesyonel trade şirketleri için yeterince güçlü ve ilk kez kullananlar için yeterince sezgisel bir platform oluşturmak şeklinde tanımlıyor.

Ayrıca FTX’in Alameda Research haricinde Circle, TrueUSD, Paxos PAX, Fenwick & West, Lemniscap, Galois Capital, Mars Finance, Consensus Lab, CoinGecko, BitMax, Coinex, FBG Capital gibi birçok önde gelen kripto para firması ile ortaklığı bulunuyor.

Alameda bugüne kadar çeşitli sosyal yardım projelerine 4 milyon dolardan fazla destek sağlamakla birlikte FTX’in, Alameda Research ile birlikte kazancının önemli bir kısmını dünyanın en etkili yardım kuruluşlarına bağışlamaya devam edeceklerinin sözünü veriyor.

Borsayı ön plana çıkaran özelliklerden biri de sepet endeksler yaparak trade deneyimini bir üst seviyeye taşıması.

Borsanın kendi token’ı olan FTT, 2 hafta gibi bir sürede %43 düzeyinde yükseliş göstererek 2 dolara kadar yükselmeyi başardı. Toplam arzı yaklaşık 348 milyon olan FTT’nin şu an 83 milyon adedi dolaşımda.

Borsa aldığı karar gereği her hafta,

FTX işlem ücretlerinin %33’ü,Sigorta fonun yapılan ilavelerin %10’u,FTX platformunun diğer kullanımlarından elde edilen gelirin %10’u kadar

FTT satın alarak bunları geri dönüşü olmayacak şekilde yakıyor.

FTX, Türk yatırımcıların taleplerine karşılık vererek OTC işlemlerinde Türk Lirası ile borsaya dahil olma seçeceğini de aktif hâle getirdi.

FTX’i incelemek ve hemen işlem yapmaya başlamak için tıklayın.

Borsanın resmi Türkçe Telegram kanalı: https://t.me/FTX_Turkey_Official

Resmi Türkçe Twitter hesabı: https://twitter.com/FtxTurkey

Sorumluluk reddi beyanı: Bu yazı, sponsorlu bir tanıtım yazısıdır. Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir ve yatırım tavsiyesi olarak düşünülmemelidir. Uzmancoin’in bu sayfadaki ürün veya hizmetle bir ilişkisi yoktur. Uzmancoin, bu sayfadaki ürün veya hizmetten doğacak riskler karşısında sorumlu tutulamaz.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap