IRS, Kripto Sahiplerinden Vergi Almaya Kararlı

IRS, Kripto Sahiplerinden Vergi Almaya Kararlı

Paylaş
BTC Piyasası: IRS, Kripto Sahiplerinden Vergi Almaya Kararlı

ABD’nin İç Gelir Servisi (IRS), uzun zamandır kripto para birimi sahiplerinden vergi almanın yollarını arıyor. Bu amaçla yetkililer Bitcoin ve diğer dijital varlıkların satın alınması, borsada işlem yapılması ve satışı ile ilgili temel bilgileri edinmeyi amaçlayan yeni bir yasa taslağı hazırladı.

Bitcoin’iniz Var Mı?

Kripto para birimi vergilendirmesi uzun zamandır tüm dünyadaki düzenleyicilerin gündemini meşgul ediyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yatırımcı Bitcoin’in fiyatının artışından kar elde ettiğinde ya da bir sermaye kazancı elde ettiğinde bunun rapor edilmesi ve gerekli vergilerin ödenmesi isteniyor. Bunun yanında fiyat düşmesi durumunda yatırımcı zarar etse bile Amerika yine de bunun rapor edilmesini talep ediyor.

Son yapılan açıklamalara göre her ne kadar şu an için taslak olsa da IRS, kripto para birimlerinin getirdiği kazançlar, borsada işlem görmesi ve satışı konusunda daha fazla bilgi edinmek için daha sıkı denetimler getirmeyi hedefliyor. Taslak olarak hazırlanan yasa vergi mükelleflerine direk olarak şu sorunun sorulmasını talep ediyor:

2019 döneminde herhangi bir zamanda herhangi bir dijital para biriminde herhangi bir finansal faiz aldınız mı, sattınız mı, borsada işlem yaptınız mı ya da başka şekilde kripto para işlemi yaptınız mı?

Bu durum IRS’in kripto para birimleriyle ilgili daha fazla detaylı bilgi elde etmek istediğini de gösteriyor.

Endişeler Artıyor

Aslında bu yeni tasarı beklenen bir hareket olarak tanımlanabilir. Yeni Ceza Soruşturması Faaliyet Raporu 2019’a göre, kripto para birimleri finansal ve vergisel sistem için ciddi bir risk oluşturuyor. Milletvekili Jim Lee konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı:

Kripto para birimleri finansal ve vergisel sisteme zarar veriyor. Şirketler çalışanlarına kripto para birimleriyle mal ve hizmet satıyorlar. Dolayısıyla vergi ödemiyorlar.

Bunun yanında daha önce bu haberimizde sizlerle paylaştığımız gibi ABD federal hakimi, IRS‘nin Bitstamp kripto para borasından kullanıcıların varlıkları hakkında bilgi talep etmesine izin vermişti.

Kaynak: Cryptopotato

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap