1 Saatte $9 Milyarlık Bitcoin İşlemi Korkuttu! Sebebi Ne?

1 Saatte $9 Milyarlık Bitcoin İşlemi Korkuttu! Sebebi Ne?

Paylaş
BTC Piyasası: 1 Saatte $9 Milyarlık Bitcoin İşlemi Korkuttu! Sebebi Ne?

Bitcoin (BTC) son haftalarda oldukça çalkantılı günler geçirmekte ve ağın tek bir saatte 8,9 milyar dolarlık işleme ev sahipliği yapması bu çalkantıları ve dalgalanmaları daha da arttıracak gibi duruyor.

Glassnode kurucu ortağı Rafael Schultze-Kraft tarafından paylaşılan grafikte ve verilerde, Bitcoin’in 10 yılı aşkın tarihinde ilk defa bir saat içerisinde bu kadar yüksek bir işlem hacmine ulaşıldığı görülüyor. Bitcoin’in 2017 yılındaki ortalama günlük USD hacminin 250 milyon dolar olduğunu düşünecek olursak, bu miktarın aslında ne kadar olağanüstü olduğunu görebiliriz.

Rekor Bitcoin Hacminin Sebebi Belli Mi?

Bu işlem ve 24 saat içerisinde yapılan bir dizi başka işlemler de kripto para yatırımcılarının panik seviyesini yükseltmeye yetmişti. Glassnode tarafından yayınlanan analize bakıldığında ise  bunun aslında dev kripto para borsalarından Bittrex’e dayanan bir olay olduğunu görmekteyiz.

Bittrex tek bir saat içerisinde her biri 56.000 Bitcoin taşıyan 21 işlem yaptı. Bu da kısaca 1 milyon 176 milyon Bitcoin’e denk gelmekte ve yaşanan sert hacim artışının sebebi de ortaya çıkmış oldu.

Bitcoin’in burada da yer alan teknik analizinde ilerleyen günlerde düşüş odaklı hareketlenme olacağı belirtilse de, lider kripto para söz konusu transferler sonrasında yüzde 2’lik bir yükseliş yakaladı ve bu beklenmeyen hacim piyasa temellerini değiştirdi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap