Antonopoulos Bitcoin Vadeli İşlemlerinin Risklerinden Bahsetti

Antonopoulos Bitcoin Vadeli İşlemlerinin Risklerinden Bahsetti

Paylaş
BTC Piyasası: Antonopoulos Bitcoin Vadeli İşlemlerinin Risklerinden Bahsetti

Andreas Antonopoulos kısa süre önce katıldığı bir yayında Bitcoin vadeli işlemleri hakkında konuştu.

CME Group ve CBOE, Aralık 2017’de Bitcoin yatırımcıları için özel vadeli işlem sözleşmeleri satmaya başladı. Vadeli işlem piyasası o dönemden beri kripto para dünyasının önemli bir parçası haline geldi. Ancak Antonopoulos, vadeli işlem piyasasının Bitcoin’i zaman zaman olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyor.

Vadeli İşlemlerin Gelişi

Bitcoin Aralık 2017’de hızla yükselmeye başladı ve 20 bin dolara kadar çıktı. Tam bu dönemlerde ABD’deki yetkililer, CME Group’un Bitcoin sözleşmesi satmasına izin verdiler. Böylece vadeli işlem piyasası, sektörün bir parçası haline geldi.

Bazı isimlere göre ABD Hazine Bakanlığı’nın bu sözleşmelere izin vermesinin nedeni Bitcoin’in hızını kesmekti. Bu isimler, vadeli işlem piyasasının gelmesiyle birlikte Bitcoin’in önünün kesildiğini düşünüyorlar. Antonopoulos konu hakkında şu yorumu yapıyor:

Şu anda kesin olarak biliyoruz ki ABD Hazine Bakanlığı, 2017’de hızla büyüyen Bitcoin balonunun önünü kesebilmek için vadeli işlem piyasasının önünü açtı

Bazı kripto para takipçileri bunun sadece bir komplo teorisi olduğunu ve Hazine Bakanlığı’nın böyle bir niyetinin olmadığını düşünüyorlar. Ancak Antonopoulos bu isimlere şu notu bırakıyor:

Pek çok kişi bunun bir komplo teorisi olduğu düşünüyor. Ama Hazine Bakanlığı gibi kuruluşların aldıkları talimatlara bakarsanız görürsünüz ki bu gibi şeyler yapmak aslında onların görevleri.

Vadeli İşlemlerin Riskleri

Antonopoulos katıldığı yayın sırasında vadeli işlem ticaretinin ne kadar riskli olduğundan da bahsetti. Antonopoulos’a göre Bitcoin’i özellikle açığa satan yatırımcılar aslında çok büyük bir risk almış oluyorlar.

Antonopoulos’a göre Bitcoin fiyatının gelecekte düşeceğini düşünen ve bu yönde yatırım yapan kurumsal yatırımcılar, piyasada yaşanabilecek ani bir değişiklik yüzünden çok büyük zarar edebilirler. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şöyle:

Eğer yeni bir Bitcoin balonu oluşmaya başlar ve kurumsal yatırımcılar piyasanın düşeceği yönünde yatırım yaparlarsa paralarını resmen bir kara deliğe savurmuş olurlar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap