Bitcoin yatırımcılarının yarısından fazlası bugün satış yapsa kârda

Bitcoin yatırımcılarının yarısından fazlası bugün satış yapsa kârda

Paylaş
BTC Piyasası: Bitcoin yatırımcılarının yarısından fazlası bugün satış yapsa kârda

Bitcoin, bugün Güney Kore merkezli büyük kripto para borsası Upbit’in saldırıya uğramasından sonra 6800 dolar seviyelerine kadar gerilese de hızla toparlandı. Bir numaralı kripto para, TSİ 19.00 itibari ile kripto para borsası Bitstamp’te 7330 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in mevcut fiyatı, Coinbase verilerine göre tarihi boyunca 410 gün hariç tüm günlerin kapanış fiyatından daha yüksek bir seviyede.

Long Hash tarafından derlenen verilere göre, Bitcoin’in 3 Ocak 2009 tarihinde piyasaya sürülmesinden bu yana 3978 dün geçti ve 25 Kasım 2019 itibari ile sadece 410 gün kötü bir yatırımdı. Kripto para, var olduğu tüm günlerin %90’ında iyi bir yatırım olarak görünüyor.

Bitcoin, bugünkü fiyatlar baz alındığında tüm günlerin yüzde 90’ında iyi bir yatırım olmasına karşın bu Bitcoin yatırımcılarının %90’ının şu anda kârda olduğu anlamına gelmiyor. Bitcoin’in yatırımcı kitlesi, ilk ve orta dönemden ziyade son yıllarda katlanarak büyüdü. Kripto paranın son yıllardaki fiyatları yüksek olduğundan kitlenin önemli bir bölümünü zararda olduğu varsayılabilir.

Özellikle 2019 yılı Bitcoin alıcıları için kötü bir yıldı. 25 Kasım 2019 itibari ile bu yılın 329 günü geride kalırken kripto para 190 günde kötü bir yatırımdı. Fiyatın 3000 dolar seviyelerini gördüğü 2018 yılı ise en kötü ikinci yıl olarak kayıtlara geçti.

Peki, bugünkü fiyatlarla tam olarak ne kadar alıcı zararda? Bir kripto para veri şirketi olan Into the Block, Bitcoin yatırımcılarının %56’sının bugün satış yapması hâlinde kârda olduğunu tahmin ediyor. %8’inin kâr-zarar dengesi hemen hemen eşitken kalan %36’sı zararda. Bu tahminler, mevcut Bitcoin fiyatına ve Bitcoin cüzdanlarında tutulan BTC’lerin ortalama satın alma fiyatına dayanıyor.

Çoğu yatırımcının zararı 200 dolardan az

Bitcoin yatırımcılarının yüzde 36’sının zararda olduğu tahmin edilse de bu dilimde yer alanların çok büyük bir bölümünün kayıplarının az olduğu tahmin ediliyor. BitInfoCharts’a göre, tüm Bitcoin cüzdanlarının yüzde 90’ından fazlasında 0.1 ya da daha az BTC var. Bu durum göz önüne alındığında zararda olanların pek çoğunun zararı 200 doların altında.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap