Coinbase Uluslararası Düzeyde Staking Hizmetini Başlattı

Coinbase Uluslararası Düzeyde Staking Hizmetini Başlattı

Paylaş
BTC Piyasası: Coinbase Uluslararası Düzeyde Staking Hizmetini Başlattı

Cointelegprah’ın haberine göre, Amerika merkezli kripto para borsası Coinbase 21 Kasım itibariyle uluslararası düzeyde bir staking servisine geçtiğini açıkladı.

Küresel Yatırımcı

Bahsi geçen hizmetini küresel bir yatırımcı tabanına yaymayı amaçlayan Coinbase Custody, Blockchain ve kripto para birimi endüstrisi için ortaya çıkan önemli bir yatırım stratejisi olarak marka bilinirliğini de bu şekilde arttırmayı hedefliyor.

Yapılan açıklamalara göre custody hizmeti staking gibi önemli işlemlere erişim uygunluğu getirecek. Ayrıca bu hizmetler tüm global kullanıcılar için geçerli olacak.

Bunların yanında Coinbase Custody, Mart 2019 itibariyle Tezos‘u (XTZ) kurumsal yatırımcılarına sunmuştu. Ancak bu hamle yargı alanlarının yetkililerine tabii idi. Ayrıca borsa, bu ayın başlarında ABD’deki müşterilere yönelik XTZ staking hizmetini de başlattığını duyurmuştu. Bu haberimizde de belirttiğimiz gibi Coinbase’in bu hamlelerinin ardından XTZ fiyatında ciddi artışlar yaşanmıştı.

Staking Nasıl Çalışır?

Staking, proof-of-stake (PoS) Blockchain’ine özgü olarak çalışır ve temel olarak ağ katılımcılarının hem ağı korumak hem de potansiyel olarak kazanç elde etmek için token biriktirerek pasif bir şekilde “kar” kazanmalarını sağlar.

Bitcoin gibi proof-of-work (PoW) Blockchain’lerinin aksine, PoS ağındaki node’lar madencilik yapmak yerine blokları onaylamakla ilgilenirler. Bunun yanında 2018’deki uzun süren kripto kış sırasında staking, kripto fon yöneticileri ve analistler tarafından bir “hayatta kalma” yatırım stratejisi olarak kullanıldı.

Piyasada yer alan çoğu isim PoW algoritmasının PoS algoritmasından çok daha kullanışlı ve faydalı olduğunu savunuyor.

Öte yandan aktif yatırıma karşı pasif yatırım olarak değerlendirilebilecek olan staking işlemleri borsalar arasında da son zamanlarda popüler olmaya başladı. Binance de geçtiğimiz aylarda bir staking platformu başlattığını kullanıcılarına duyurmuştu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap