Ron Paul: Tüm balonların anası, 2008’den daha büyük bir iflasa yol açacak

Ron Paul: Tüm balonların anası, 2008’den daha büyük bir iflasa yol açacak

Paylaş
BTC Piyasası: Ron Paul: Tüm balonların anası, 2008’den daha büyük bir iflasa yol açacak

84 yaşındaki politikacı ve Bitcoin savunucusu Ron Paul, “tüm borç balonlarının anasının” kaçınılmaz olarak patlayacağını düşünüyor. Ve one göre bu gerçekleştiğinde ortaya çıkacak olan kaos, 2008 ekonomik krizindekinden daha büyük boyutlarda olacak.

Paul, kendi adını taşıyan enstitünün internet sitesinde yer alan yazısında, “Kamu borcu balonu kaçınılmaz olarak patladığında, bu 2008’deki çöküşten daha büyük bir iflasa neden olacak.” ifadelerini kullandı.

Paul, bu noktada New York Fed’in son dönemde piyasaya milyarlarca dolar pompaladığı gerçeğine dikkat çekti. Emekli politikacı, NY Fed’in Eylül ayında piyasaya günde milyarlarca dolar pompalamaya başladığında bunun birkaç hafta süreceğini söylediğini ancak ilk müdahaleden yaklaşık iki ay sonra repo piyasasına 62.5 milyar dolar daha pompalandığını belirtti.

Bankaların birbirlerine kısa vadeli borçlanmalarını sağlayan repo piyasası, likidite sıkıntısıyla karşı karşıya. Yatırım danışmanı Michael Pento’ya göre Fed’in kalan tek seçeneği, abartılı para basımı operasyonunu devam ettirmek.

Doların nihayetinde öleceğine inanan Paul, yakın zaman önce Twitter’da takipçilerine uzun vadede sahip olmak istedikleri varlıkları sormuştu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Bitcoin ve altın zirveye çıkarken nakit arkada kaldı.

Paul, yazısında federal açığın 1 trilyon doların üzerinde olduğunu ve büyümeye devam ettiğini, buna karşın Trump ile Kongre’nin harcamaları kısmak istemediğini vurguladı.

Eski başkan adayı, Kongre’nın bunu Amerikalılardan büyük bir talep olmadıkça ya da büyük bir ekonomik kriz yaşanmadıkça yapmayacağını, aksine Fed’in kirli işlerini, para biriminin değer kaybı yoluyla yapmasına izin vereceğini kaydetti. Paul, son olarak bunun krizi derinleştireceğini ve otoriter demagoglara desteği artıracağını belirterek bu durumdan kaçınmanın tek yolunun barış, serbest piyasalar, sınırlı hükümet ve sağlam para hareketini büyütmek olduğunun altını çizdi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap