9 Kasım Bitcoin analizi: BTC düşüşü sonrası son durum

9 Kasım Bitcoin analizi: BTC düşüşü sonrası son durum

Paylaş
BTC Piyasası: 9 Kasım Bitcoin analizi: BTC düşüşü sonrası son durum

Bitcoin, dün başladığı düşüş hareketinde yaklaşık yüzde 6 oranında gerileyerek 8.670 dolar seviyelerinde sonlandırdı. 9 Kasım Bitcoin fiyat hareketlerinde dip seviyelerden yapılan alımlarla ilerleyen BTC, şu an dolar karşısında 8.860 dolar seviyesinde bulunuyor. Özellikle bu tarz büyük hareketlerin Cuma günü gerçekleşmesi, Bitcoin’de kurumsal paranın ağırlığını koymaya başlandığının önemli bir göstergesi.

9 Kasım Bitcoin fiyat analizi

Dün BTC/USD paritesi 8.670 dolara kadar gevşeyerek, düşüşe ara vermiş gözüküyor. Bitcoin’in Ekim’in son haftasından beri 100 ve 200 günlük hareketli ortalamaların arasında sıkıştığını gözlemliyorduk. Ve buna göre bu hareketli ortalamanın birinin kırılımı yönünde sert hareketler gelebileceğini dile getirmiştik.

BTC Piyasası: 9 Kasım Bitcoin analizi: BTC düşüşü sonrası son durum 1

Dünkü BTC düşüş hareketi ise 200 günlük MA’nın aşağı yönlü kırıldığının teyit edilmesi sonrası gerçekleşti. Bu hareketin başlangıcından önce ise Stokastik RSI’nın aşırı alım bölgesini terk etmesi satış yönlü ilk sinyal olarak dikkat çekti.

Şu an dünkü düşüşün bir düzeltmesinin görüldüğü Bitcoin pazarında saatlik BTC/USD grafiğinde 100 MA’nın 200 MA’yı aşağı yönlü kesmesi kısa vadeli düşüş eğiliminin devam edebileceğinin bir işareti olarak göze çarpıyor. Ayrıca günlük görünümde bu ortalamaların negatif yönlü olarak birbirlerine yaklaşması da diğer olumsuz bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

Dünkü zirve (9.250 dolar) ve dip seviyesi (8.670 dolar) baz alınarak hesapladığımız Fibonacci düzeltme seviyelerine göre 8.894 dolar değerindeki fib 0,382, ilk düzeltme diğer anlamda bir direnç noktası olabilir. Bu noktanın geçilememesi halinde ise düşüş eğilimi daha da derinleşme ihtimaline sahiptir.

Bu kısa vadeli direncin kırılması halinde fib 0,50’deki 8963 dolar ve fib 0,618’deki 9033 dolar yükseliş yönünde diğer önemli noktalar olarak takip edilebilir.

BTC/USD için önemli teknik göstergeler

Önemli teknik göstergelere baktığımızda 4 saatlik grafikte stokastik RSI’nın, aşırı satım bölgesinden çıkmak üzere olduğu gözüküyor.  RSI, 33 seviyesinde olmasına rağmen yukarı yönelmiş durumda. Negatif bölgede bulunan MACD ise nötr bölgesine doğru ilerliyor.

BTC Piyasası: 9 Kasım Bitcoin analizi: BTC düşüşü sonrası son durum 2

Mevcut teknik göstergelerin durumu ve hafta sonuna girdiğimizden dolayı düşük hacimli işlemlerle toparlanma hareketinin bir miktar devam edebileceğini görebiliriz. Ancak trendin düşüş yönlü olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap