SEC, CoinMe’ye Ceza Kesti

SEC, CoinMe’ye Ceza Kesti

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: SEC, CoinMe’ye Ceza Kesti

SEC, CoinMe, yan kuruluşu ve CEO’suna UpToken arzı sebebiyle 4 milyon dolar ceza kesti.

Bitcoin kiosk şirketi, yan kuruluşu Up Küresel ve her iki kuruluşun CEO’su da kayıtsız menkul değer teklifleri ve satışı yapmakla suçlandı.

SEC’ten CoinMe’ye Yüklü Ceza

SEC’in yaptığı açıklamaya nazaran Bitcoin (BTC) kiosk şirketi Coinme, ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi tarafından kayıt dışı bir menkul değer arzına taraf olduğunu sav ederek yaklaşık 4 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Ulaş Utku Bozdoğan: SEC, CoinMe’ye Ceza Kesti 1

Coinme, yan kuruluşu Up Küresel SEZC ve her iki kuruluşun CEO’su Neil Bergquist, 2017’de “UpToken” için düzenlenen ICO ile suçlandı. SEC, tarafları “UpToken talebi ve arzda toplanan ölçü hakkında yanlış ve aldatıcı beyanlarda bulunmakla” suçladı.

SEC, Bergquist ve Up Global’in, ICO’nun akabinde şirketin açıklamalarında yatırımcıları yanlış yönlendirme olmasıyla suçladı. Bunun üzerine şirket toplamda 4 milyon dolarlık cezayı ödemeye razı oldu.

yiciye nazaran Up Küresel, masrafları karşılamak için 3.520.000 dolar ceza ödemeyi kabul ederken, Coinme 250.000 dolar başka bir ceza ödemeyi kabul etti ve CEO Bergquist 150.000 dolar ödemeyi kabul etti.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap