Kurumsal Para, Bu 4 Altcoin’e Akarken, Bundan Çıkıyor!

Kurumsal Para, Bu 4 Altcoin’e Akarken, Bundan Çıkıyor!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Kurumsal Para, Bu 4 Altcoin’e Akarken, Bundan Çıkıyor!

Önde gelen kripto para birimi yöneticisi CoinShares, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) odaklı BTC ve altcoin yatırım ürünlerinin geçen hafta 190.000.000 doları aşan girişlerle büyük bir şekilde toparlandığını söyledi. Peki, kurumsal paranın girdiği diğer coin’ler neler oldu? İşte CoinShares’in haftalık raporunun incelemesi…

Avrupa’daki kurumsal yatırımcılar öne çıktı

En son CoinShares Dijital Varlık Fonu Akışları Haftalık raporuna göre, Avrupa pazarları kripto yatırım ürünlerini geçen yılın sonundan bu yana en yüksek girişlerini görmesini sağladı. Raporda yer alan ifadelere göre dijital varlık yatırım ürünleri geçen hafta toplam 193 milyon dolarlık giriş görerek Aralık 2021’den bu yana en büyük fon akışını sağladı. Verilere göre, bölgesel olarak, girişlerin çoğunluğu (yüzde 76) Avrupa’dan 147 milyon dolar ile geldi. ABD’den ise 45 milyon dolarlık yatırım geldi.

Ulaş Utku Bozdoğan: Kurumsal Para, Bu 4 Altcoin’e Akarken, Bundan Çıkıyor! 1

Pazar payına paralel olarak, Bitcoin (BTC), geçen hafta 98 ​​milyon dolarlık girişin tadını çıkararak yatırımcı hissini en ağır şekilde yansıttı. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto olan Ethereum (ETH), kripto piyasası hakimiyetindeki payıyla tipik olarak fon giriş ve çıkışlarında büyük rol oynuyor.

Kurumsal yatırımcıların odağındaki altcoin projeleri hangileriydi?

Ethereum ürünleri geçen hafta yatırımcı girişlerinde 10.2 milyon dolar alırken, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere bir akıllı sözleşme platformu olan Solana (SOL), rekor düzeyde en büyük giriş haftası sergileyen ETH’den çok daha iyi performans gösterdi. Raporda aşağıdaki ifadeler kullanıldı:

Solana, yönetim altındaki varlıkların (AUM) yüzde 36’sını temsil eden toplam 87 milyon dolar tutarında rekor bir haftalık en büyük girişe tanık oldu. AUM şu anda 241 milyon dolar seviyesinde bulunuyor ve bu da onu Ethereum dışındaki en büyük 5. yatırım ürünü ve en büyük tek altcoin yapıyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Kurumsal Para, Bu 4 Altcoin’e Akarken, Bundan Çıkıyor! 2

Bu sırada, birden fazla kriptoya yatırım yapan çok varlıklı yatırım ürünleri, geçen hafta 2022’de yalnızca ikinci kez çıkış yaşadı ve 5.5 milyon dolar kaybetti. Cardano (ADA), Polkadot (DOT) ve Cosmos (ATOM) altcoin’lerine odaklanan yatırım ürünleri, geçen hafta sırasıyla 1.8 milyon dolar, 1.2 milyon dolar ve 0.8 milyon dolar olmak üzere küçük girişler yaşadı. Ripple (XRP)’dan ise çıkıldığı görülüyor.

Kaynak:  Kripto Koin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap