Yeni Bir Kısıtlayıcı Kripto Para Yasa Tasarısı Kongre’de!

Yeni Bir Kısıtlayıcı Kripto Para Yasa Tasarısı Kongre’de!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Yeni Bir Kısıtlayıcı Kripto Para Yasa Tasarısı Kongre’de!

ABD Senatörü Elizabeth Warren, kripto para işletmelerinin ve yatırımcıların Rusya ile işlem yapma yeteneklerini kısıtlayabilecek bir yasa tasarısı sundu. Peki, tasarı neleri içeriyor? İşte detaylar…

Yeni kripto para tasarısı, çeşitli kuruluşları kısıtlayabilir

Perşembe günü bir Senato duruşması sırasında sunulan bir yasa tasarısı, çeşitli kuruluşların dijital varlıkları Rusya ile işlem yapma yeteneğini kısıtlayabilir. “Dijital Varlık Yaptırımlarına Uyum Geliştirme Yasası” başlıklı tasarının metni, Biden yönetiminin bir kripto borsası işleten veya kripto işlemlerini kolaylaştıran ve yaptırım uygulanan Rus bireyleri destekleyen “herhangi bir yabancı kişiyi” tanımlamasını gerektirecek.

Ulaş Utku Bozdoğan: Yeni Bir Kısıtlayıcı Kripto Para Yasa Tasarısı Kongre’de! 1

Tasarı ayrıca, ABD’deki borsaların, hükümet tarafından gerekli görüldüğü şekilde “merkezi veya Rusya Federasyonu’nda ikamet eden kişilerle bağlantılı” kripto adresleriyle işlem yapmamasını da gerektiriyor. Ayrıca Mali Suçları Uygulama Ağı’nın (FinCEN), ABD’deki ülke dışındaki hesaplar aracılığıyla 10.000 dolardan fazla kripto para birimi işlemi yapan kişilerden işlemlerini raporlaması gerektireceğini öne sürüyor. Tasarının ne kadar geniş bir alana uygulanabileceği belirsiz. Borsaların kısıtlamalar getirecek olan raporlardan kendilerini çıkarmak için dilekçe verebileceği belirtiliyor.

Tasarı, demokratlar arasında destek kazanıyor

Twitter’da Warren, ABD’nin “Putin’in ve yandaşlarının servetlerini gizlemesine ve kripto para birimi kullanarak ekonomik yaptırımlardan kaçmasına izin veremeyeceğini” savundu. Tasarının “bu olası kaçış yolunu kapatacağını ve Rusya’nın sorumlu tutulmasını sağlayacağını” da sözlerine ekledi. Elizabeth Warren’a ek olarak, Jack Reed, Jon Tester ve Mark Warner dahil olmak üzere bazı Demokrat senatörler tasarıyı destekliyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Yeni Bir Kısıtlayıcı Kripto Para Yasa Tasarısı Kongre’de! 2

Yeni tanıtılan yasa tasarısı, 22 Şubat’tan itibaren ABD tarafından Rusya’ya karşı son zamanlarda uygulanan bir dizi yaptırımı takip ediyor. Kripto borsaları, yaptırımlar özellikle gerektirmediği sürece Ruslara kısıtlamalar getirme konusunda genel olarak tereddütlü görünüyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Kraken, ekstra önlem almayı reddederken Binance, standart KYC/AML tanımlama kurallarının yeterli önlemler olduğunu söyledi. Warren, Senato’daki konuşması sırasında bu düşünceden de bahsetti. Ancak tasarısının yaptırımlar için ek yetki vermesi gerektiğini savundu. Warren, Rusya’ya yaptırım yapmaktan kaçınan platformların “yaptırım listesine alınabileceğini” de belirtti.

Kaynak:  Kripto Koin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap