ABD’de yeni birim, Rus oligarklara yardım eden kripto para borsalarını da hedef alacak

ABD’de yeni birim, Rus oligarklara yardım eden kripto para borsalarını da hedef alacak

Paylaş
BTC Piyasası: ABD’de yeni birim, Rus oligarklara yardım eden kripto para borsalarını da hedef alacak

ABD Adalet Bakanlığı, Rusların yaptırımları delmelerine yardımcı olan kişileri ve finansal kuruluşları soruşturacak ve kovuşturacak. Buna kripto para borsaları da dahil.

Bloomberg’e konuşan bir bakanlık yetkilisi, Rus oligarkların ve yaptırım altındaki diğer kişilerin varlıklarını dondurmak veya el koymakla görevlendirilmiş yeni bir birim oluşturulduğunu söyledi. “KleptoCapture” adı verilen birim içerisinde savcılar, ajanlar, analistler ve çevirmenlerden yer alıyor.

Yetkili; gayrimenkul, şirket hisseleri, banka hesapları, yatlar, uçaklar, mücevherler ve sanat eserleri dahil, çok çeşitli varlıkların dondurulabileceğini veya bu varlıklara el konulabileceğini ifade etti.

Son zamanlarda Rus zenginlerin yaptırımları kripto paraları kullanarak delebilecekleri konusunda endişeler ortaya çıkmıştı. ABD, buna ilişkin önlemler alırken Birleşik Krallık da kripto para şirketlerini Rus yaptırımlarına uymaları yönünde uyardı. Bu arada dün de Beyaz Saray’dan gelen açıklamada Hazine Bakanlığı’nın yaptırımlardan kaçınmak için kripto para kullanımına ilişkin bir kılavuz yayımlayacağı bildirilmişti.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap