Vitalik Buterin: Her büyük kripto para PoS’a geçmek istiyor

Vitalik Buterin: Her büyük kripto para PoS’a geçmek istiyor

Paylaş
BTC Piyasası: Vitalik Buterin: Her büyük kripto para PoS’a geçmek istiyor

Hisse kanıtı mı yoksa iş kanıtı mı? İşte bu soru son yıllarda kripto para topluluklarının çok fazla tartıştığı bir konu olurken, 2021 yılında yaşanan boğa sezonu ve enerji tartışmalarıyla birlikte daha da alevlendi. Özellikle Ethereum’un yavaş yavaş bu sisteme geçiyor olması, tartışmaların günden güne daha da büyümesine neden oluyor.

“Biri hariç…”

Ethereum kurucularından olan Vitalik Buterin ise UpOnly’ye verdiği röportajda bu konuda ilginç ifadeler kullandı ve neredeyse tüm büyük kripto paraların PoS yani hisse kanıtına geçmek istediğini iddia etti. Yorumunda “biri hariç” diyerek isim vermeden Bitcoin’i kasteden Buterin, şunları söyledi:

“Biri hariç her büyük kripto para biriminin, Proof-of-Stake’e geçmek için aktif bir plânı var. Dogecoin ve Zchash’in de PoS’a geçmek istediğini bilirseniz bu konudaki tartışmalar çok daha kolay geçecektir.”

Geçen sene yılbaşına yakın birgünde ortaya atılan bir teklife de değinen Buterin, Dogecoin’de PoS’un ‘topluluk stake’ versiyonu için bir teklif verildiğini ve bu sayede daha fazla bireyin Dogecoin ağına katılmasının amaçlandığını söyledi:

“Dogecoin Vakfı, Vitalik Buterin ile topluluk stake’i yaratmak için çalışma halinde diye bir şey yayımladılar. Geçen sene Noel’e yakın bir günde yayımlandı”

Buterin’in Dogecoin’in PoS sistemine geçmek istediğini söylemesi, onun Dogecoin Vakfı’nda, kuruculardan Bill Markus ve Elon Musk’ın aile ofisi başkanı Jared Birchall ile birlikte çalışıyor olması açısından çok önemli.

Buterin ayrıca geçen sene de, Dogecoin işlemlerinin çok daha hızlı olacağı hedefiyle ETH-DOGE köprüsü yaratılması önerisinde de bulunmuştu.

Musk’ın şirketi Tesla’da geçtiğimiz haftalarda Dogecoin ile bazı ürünlerin satışının yapılabileceğini duyurmuştu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap