İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu’ndan kripto para açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu’ndan kripto para açıklaması

Paylaş
BTC Piyasası: İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu’ndan kripto para açıklaması

Son dönemde kripto para düzenlemesiyle ilgili tartışmalara İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu da katıldı. Ağıralioğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kripto para piyasalarına düzenleme getirilmesinin elzem olduğunu ancak bu düzenlemenin öncelikli hedefinin yatırımcıyı kısıtlamak olmaması gerektiğini ifade etti.

Ağıralioğlu, şu açıklamaları yaptı:

“Ülkemiz kripto para sektöründe başat aktör olmalı”

“Devletimizin kripto para piyasalarına özellikle de yerli kripto borsaların teminatının sağlanmasına dair bir düzenleme getirmesi elzemdir. Bu düzenlemenin öncelikli hedefi, yatırımcıyı kısıtlamaktan ziyade ülkemizin kripto para sektöründe başat aktör hâline getirilmesi olmalıdır.”

“Yurt dışından yatırımcı çekebilecek adımlar atılmalı”

“Thodex vurgunu ve rezaleti hâlâ adaletle buluşmamıştır. Devlet makul oranda vergi alabilir ancak önce yatırımcıların kripto varlıklarının güvenliğini sağlamalıdır. Kendi yatırımcımızı ürkütüp kaçıracak adımlar atmak yerine yurt dışından yatırımcı çekebilecek adımlar atılmalıdır.”

“Yüksek oranda vergiyi asla doğru bulmuyoruz!”

“Hülâsa kripto yatırımcılarının yüksek oranda vergilendirilmesi fikrini asla doğru bulmuyoruz! Vergi oranları kesinlikle makul olmalı! Hükûmet çok istiyorsa birikimlerini buralarda değerlendiren yerli yatırımcılarımız yerine 5 müteahhitten bugüne kadar affettiği vergileri alsın!”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap