Küresel yatırım şirketi Jefferies, Bitcoin için altın satmaya devam ediyor

Küresel yatırım şirketi Jefferies, Bitcoin için altın satmaya devam ediyor

Paylaş
BTC Piyasası: Küresel yatırım şirketi Jefferies, Bitcoin için altın satmaya devam ediyor

Çokuluslu finans hizmetleri şirketi Jefferies’den yeni bir Bitcoin adımı geldi. Şirketin küresel varlık strateji yöneticisi olan Christopher Wood, “Japonya dışındaki Asya portföyü”ndeki altın miktarını, Bitcoin lehine olacak şekilde %5 düşürdüklerini söyledi.

20 bin dolarlı seviyeler demişti ama…

Şirket, Aralık ayında uzun yıllar sonra ilk kez altına olan yatırımlarını azaltmış ve yüzde 5’lik kısmı Bitcoin’e ayırdığını açıklamıştı. Bitcoin fiyatı o dönem 22 bin dolar civarlarındaydı. Wood da Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada, %5’lik oranı artırabileceklerini ancak bunun için Bitcoin’de yeniden 20 bin dolarlı seviyeleri beklemek istediklerini söylemişti. Buna rağmen Wood, o seviyelerin bir daha hiç gelmeyebileceğini de belirtmişti.

Şirketin, Ekim ayında Bitcoin ETF’lerinin kabul edilmeye başlamasıyla beraber, Bitcoin oranında artışa gitme kararı aldığı belirtiliyor.

Altın geride kaldı

Tüm dünyadaki enflasyon oranları ve parasal genişlemeyle beraber altın fiyatının sabit kalması, Bitcoin fiyatının ise ciddi şekilde artması altının, “güvenli liman” statüsünün de bir kez daha sorgulanmasına yol açmıştı. Sene başındaki fiyatına göre altın şu anda %6.4 geride bulunuyor ancak Bitcoin’e bakıldığında %114’lük bir artış söz konusu…

“Kurumsal firmalar da yatırım yapabilir”

Wood, Bitcoin’in bir önceki ATH’sini yaptığı Nisan ayında da, en büyük kripto paranın artık kurumsal firmalar için de yatırım yapılabilir bir varlık olduğunu ve uzun vadede yükselişin devam edeceğini düşündüğünü söylemişti.

En büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda ise 61 bin 300 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap