Squid Game token, dakikalar içinde yüzde 99 düştü, web sitesi kapandı

Squid Game token, dakikalar içinde yüzde 99 düştü, web sitesi kapandı

Paylaş
BTC Piyasası: Squid Game token, dakikalar içinde yüzde 99 düştü, web sitesi kapandı

Netflix’in popüler dizisi Squid Game’in adını kullanan ancak dizi veya Netflix ile resmi bir bağı bulunmayan Squid Game (SQUID) adlı token’ın fiyatı dakikalar içinde yüzde 99.99 oranında düştü. 2 bin 800 dolar (yaklaşık 26 bin TL) olarak fiyatlanan token, tek mumda 0.005 doları gördü.

SQUID’de yaşananlar, projenin arkasındaki ekibin token’daki likiditeyi ortadan kaldırarak yatırımcıları dolandırması anlamına gelen, açık bir ‘rug pull’ operasyonuydu.

SQUID token’ın internet sitesi Squidgame.cash’e ulaşılamıyor

SQUID’in bir dollandırıcılık amacı taşıdığına dair işaretler başından beri vardı. Netflix’in token’la herhangi bir bağı bulunmazken CoinMarketCap’teki token sayfasında da bir uyarı yer alıyor ve kullanıcıların merkeziyetsiz borsa PancakeSwap’ta bu token’ı satamadığı belirtiliyordu:

“Kullanıcıların bu token’ı PancakeSwap’ta satamadığı bildiriliyor. Lütfen kendi durum tespitinizi yaparak işlem açarken dikkatli olun! Bu proje, aynı adı taşıyan Netflix dizisinden ilham alırken resmi IP’ye bağlı olması muhtemel değildir.”

Ayrıca projenin internet sitesi de kapatıldı. Twitter hesabı ise Twitter tarafından askıya alındı. Arkasındaki ekibin milyonlarca dolarlık bir vurgun yaptığı, toplamda yaklaşık 40 bin kişiyi dolandırdığı düşünülüyor. 800 milyon arzı olan SQUID token’lar, 41 bin 9 farklı adreste yer alıyordu.

Squid Game (SQUID) grafiği

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap