Binance Smart Chain hack’leri devam ediyor: PancakeHunny’ye ikinci saldırı

Binance Smart Chain hack’leri devam ediyor: PancakeHunny’ye ikinci saldırı

Paylaş
BTC Piyasası: Binance Smart Chain hack’leri devam ediyor: PancakeHunny’ye ikinci saldırı

Binance Smart Chain üzerinde geliştirilen projeler, “flash loan” saldırılarıyla hack’lenmeye devam ediyor. Özellikle Mayıs ve Haziran aylarında BSC üzerindeki protokollere 10’dan fazla saldırı olmuştu. Mayıs ayında DeFi platformu PancakeBunny’ye saldırı yapılmış ve token fiyatı %95 düşmüştü.

Fiyatta %70’ten fazla düşüş

PancakeBunny’nin kopyası olmakla eleştirilen PancakeHunny de, PancakeBunny’ye yapılan saldırıdan iki hafta sonra hack’lenmişti. Yeni yapılan flash loan saldırısının ardından ise HUNNY token fiyatında %70’ten fazla düşüş yaşandı.

Binance yaptığı açıklama ile uyarmıştı

Mayıs ayında BSC üzerine yapılan saldırılarla ilgili Binance borsasından da açıklama gelmişti. Binance’in BSC üzerinde bir etkisinin olmadığı belirtilen açıklamada, çalınan fonların gönderildiği adreslerle ilgili ise yardımcı olunmaya çalışılacağı belirtilmiş ve her projenin denetim ve güvenlik firmalarıyla çalışmaları gerektiği vurgulanmıştı.

Yaz aylarında da Binance Smart Chain’e yapılan saldırılar devam etmiş ve hackler’lar BurgerSwap’tan 6 milyon dolar, Cream Finance’ten ise 26 milyon dolarlık varlıkları çalmayı başarmışlardı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap