Çinli Bitcoin Madencilerinin Gücü Endişe Verici

Çinli Bitcoin Madencilerinin Gücü Endişe Verici

Paylaş
BTC Piyasası: Çinli Bitcoin Madencilerinin Gücü Endişe Verici

TokenAnalyst tarafından aktarılan bilgilere göre şu anda Bitcoin’deki hash oranının yüzde 49.9’unu Çin’deki beş tane maden havuzu kontrol ediyor.

Endişe Verici

Günümüzde Bitcoin’in en popüler yanlarından birinin merkeziyetsizlik olduğu söylenebilir. Bitcoin herhangi bir kurum, kuruluş, şahıs tarafından yönetilmiyor veya denetlenmiyor.

TokenAnalyst tarafından aktarılan bilgilere göre ise Bitcoin ağındaki maden havuzlarının gücü biraz endişe vermeye başladı. Bu rapora göre şu anda ağdaki toplam hash oranının neredeyse yüzde 50’si beş farklı havuz tarafından kontrol ediliyor.

Bu maden havuzlarının Çin merkezli olması de pek şaşırtıcı değil. U.Today tarafından aktarılan bilgilere göre Çin’deki madenciler şu anda BTC’deki toplam hash oranının yüzde 66’sından sorumlular. Aslında bu oran başlı başına Çin’in Bitcoin için ne kadar büyük bir rol oynadığını gösteriyor.

Saldırı Mümkün mü?

U.Today’in aktardığı bilgilere göre bu beş maden havuzunun bir araya gelip devasa bir yüzde 51 saldırısı düzenlemesi ihtimali oldukça korkutucu. Ancak şu an için böyle bir saldırı pek mümkün görünmüyor.

Bu maden havuzlarının bir araya gelmesi için bir noktada madencilerin de bir araya gelmesi ve bu madencilerin ağdaki çoğunluğu sağlamaları gerekiyor. Bu çoğunluk sağlansa dahi Bitcoin ağına saldırmak pek kolay bir iş değil. Messari tarafından aktarılan bilgilere göre şu anda Bitcoin’e bir gün boyunca yüzde 51 saldırısı düzenlemenin maliyeti 20 milyon doları aşıyor.

Bu bilgiler ışığında söz konusu beş maden havuzunun ağa saldırı düzenlemesinin şimdilik pek muhtemel görünmediği söylenebilir. Ancak diğer kaynaklarda da aktarıldığı üzere bu maden havuzlarının bu kadar güçlenmiş olması dahi başlı başına endişe verici.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap