Hindistan’da Blockchain üzerinden Doğum Sertifikaları Verilecek

Hindistan’da Blockchain üzerinden Doğum Sertifikaları Verilecek

Paylaş
BTC Piyasası: Hindistan’da Blockchain üzerinden Doğum Sertifikaları Verilecek

Hindistan‘daki bölgesel yönetimler, ister blok bölgeler geliştirmekte, isterse blok zinciri işletmelerini ve uygulamalarını geliştirmekte olsun, çeşitli alanlarda Blockchain’i benimsemeye yönelik adımlar atıyorlar. Bu eğilimdeki en son olay ise, Batı Bengal’de blok zinciri tabanlı çözümü kullanmayı planlayan iki yerel hükümetin doğum sertifikalarını yönetmek için Blockchain kurmayı planlaması oldu.

Doğum kaydetmekten sorumlu devlet kurumları, Bankura Municipal Corporation ve Durgapur Municipal Corporation, Hollandalı Blockchain startup, Lynked. World tarafından geliştirilen bir Blockchain sistemi kullanacaklar. Blockchain tabanlı çözüm, ajans yetkililerinin talepleri işleme koymalarına ve kimliklerin ve yasal belgelerin diğer işlevler arasında doğrulanmasına izin verecek.

Lynked World Arun Kumar’ın kurucusu ve CEO’su blok zinciri kullanan yeni sistemin kullanıldığında hantal süreci basitleştirdiğini gözlemledi. Vatandaşın bir temsilcinin karşısına geçtiğinde gereken kimlik doğrulama sisteminin yeni sistemle değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kumar yeni sistemde yer alan süreci şöyle anlattı.

“Bu Doğum ve diğer sertifikalar, düzenleyici otoriteler tarafından dijital olarak doğrulanacaktır ve bu belgelerin, erişim sahiplerinin erişebileceği üçüncü taraf bir kuruluş tarafından doğrulanmasını kolaylaştıran blok zincirinde kimlik doğrulaması saklanacaktır”.

Temel olarak ise:

“Temel olarak Blockchain, sertifika sahibinin sertifika değeriyle birlikte kimlik doğrulaması için ve bunu yayınlamak için kullanılacaktır.”

Lynked.world platformu, uygulamalar oluşturmak için yurttaşların kullanacağı LYNK token adlı yerli bir token kullanacak. Bir kullanıcı belgesinde yer alan kişisel bilgileri, doğum belgesi, akademik sertifikalar, pasaport ve tıbbi kayıtlar gibi güvenli bir şekilde tutan cüzdan olarak hizmet veren uygulama ile kullanıcılar Blockchain ağına bağlanabilir ve doğum sertifikalarına ve diğer kimlik bilgilerine bir QR kodu üzerinden erişebilirler.

Kumar’a göre, her iki belediye için de platformlar piyasaya sürülecek ve gelecek aydan itibaren başvuru almaya başlayacak. 2018’in bitmeden önce blok zincirde 1 milyon doğum belgesinin bulunacağı tahmin ediyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap