Ripple’dan milyar dolarlık şirketin fonuna 44 milyon dolar yatırım

Ripple’dan milyar dolarlık şirketin fonuna 44 milyon dolar yatırım

Paylaş
BTC Piyasası: Ripple’dan milyar dolarlık şirketin fonuna 44 milyon dolar yatırım

Ödeme hizmetleri şirketi Ripple, New York Borsası’nda listelenen ve piyasa değeri 3 milyar doları bulan Nelnet ile birlikte Nelnet’in güneş enerjisi fonlarından birine 44 milyon dolarlık ortak ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) yatırımı yaptı.

Basın açıklamasına göre, büyük çoğunluğunun Ripple’dan geldiği yatırım ile ABD genelinde, daha temiz ve daha istikrarlı bir enerji üretimi ve kullanımı için güneş enerjisi projeleri finanse edilecek.

Ortak girişim tarafından finanse edilecek olan projelerin 35 yılda 1.5 milyon tondan fazla karbondioksiti dengeleyeceği tahmin ediliyor. Bunun da 154 milyon galon tüketiminden kaynaklanan karbondioksit emisyonuna eş değer olduğu belirtiliyor.

Ripple şirketinin Sosyal Etki Başkanı Ken Weber, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Gelecekte temiz enerjiyi garanti altına almak yalnızca ekonomik büyümeyi sağlamak için değil aynı zamanda daha sürdürülebilir bir dünya için her endüstride büyük bir önceliktir. Kripto paralar ve blok zincirinin büyümesi devam ederken teknolojinin gelecekteki finansal sistemlerimizi destekleyeceği açıktır. Küresel olarak finansal hizmetlerin karbon ayak izini azaltma ve karbon negatif bir kripto para endüstrisi vadini yerine getirme taahhüdümüzü sürdürürken Nelnet ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Ripple, 2030’a kadar kripto para sektörünü %100 yenilenebilir enerjiyle çalışan bir sektöre dönüştürmeyi hedefleyen Kripto İklim Anlaşması’nın da bir parçası.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap