Hong Kong’da perakende kullanım için CBDC white paper’ı yayımlandı

Hong Kong’da perakende kullanım için CBDC white paper’ı yayımlandı

Paylaş
BTC Piyasası: Hong Kong’da perakende kullanım için CBDC white paper’ı yayımlandı

Merkez bankası dijital paraları (CBDC’ler) konusunda her geçen gün yeni bir ülke yeni bir çalışma başlatıyor. Özellikle Çin’in bu konudaki hızlı ilerleyişi göze çarparken, jeopolitik açıdan kritik konumdaki Hong Kong da, merkez bankaları arasındaki sınırötesi toptan CBDC ödeme plânının yanında şimdi de perakende CBDC çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili olarak teknik döküman olan white paper bugün yayımlandı.

Hem takip edilebilirlik sağlanıyor hem gizlilik korunuyor

Hong Kong Para Otoritesi’nin (HKMA) resmi internet sayfasından verilen bilgide ise e-HKD’nin ilk kontrol aşamalarının gelecek senenin ortalarında hazır olacağı kaydedildi. Perakende kullanım için hazırlanan CBDC için belirli tasarılar üzerinde duran HKMA, projede Hong Kong İnovasyon Merkezi’yle birlikte çalışıyor. Yapılan açıklamada, yeni tasarlanan CBDC’de, işlem takip edilebilirliği sağlanmasının yanında gizliliğin de korunduğu ve bu özelliğin diğer CBDC’ler içinde bir ilk olduğu belirtildi.

Çin eleştiri almıştı

Bilindiği üzere CBDC’ler konusunda dünyada en hızlı ülke açık ara Çin… Kripto paralara ciddi şekilde yasak getiren ülkede CBDC’lerin 2022 Kış Olimpiyatları’nda resmen kullanılmaya başlanması bekleniyor. Çin’in CBDC projesinde harcamaların kontrol edilebilecek olması ve tamamen şeffaf kalması da tepki çekmişti.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap