Ethereum’da (ETH) yeni rekora az kaldı: 4 bin dolar zorlanıyor

Ethereum’da (ETH) yeni rekora az kaldı: 4 bin dolar zorlanıyor

Paylaş
BTC Piyasası: Ethereum’da (ETH) yeni rekora az kaldı: 4 bin dolar zorlanıyor

Ağustos ayı başında 2500 dolar olan, 27 Ağustos itibariyle ise 3100 dolar seviyesinde bulunan Ether yeniden 4 bin dolar seviyesine yaklaştı. Özellikle son 1 haftada ciddi bir yükseliş kaydeden ikinci en büyük kripto para son olarak 12 Mayıs tarihinde rekor kırmış ve 4356 dolara çıkmıştı.

Daha sonra ise özellikle Çin’in madencilere karşı başlattığı engelleme operasyonu ve Elon Musk’ın çevreyle ilgili endişelendiğini belirten tweet’leri genel piyasada büyük bir kayba yol açmış Ether de bu gidişattan ciddi şekilde etkilenmişti. Düşüşler sonunda Ether 1800 dolar seviyesine kadar inmişti.

Haberin yayına alındığı dakikalarda ise (TSİ yaklaşık 13.50) Ether 3970 dolardan işlem görüyor.

Yakılan ETH sayısı giderek artıyor

ETH”de fiyat artışının yanında işlem ücreti olarak ödenen ve daha sonra yakılan ETH sayısı da günden güne artış gösteriyor. Öyle ki, son bir saatte dakikada ortalama olarak 14 ETH yakılmaya başlandı. 24 saatteki ortalama, 7 ETH seviyelerindeyken, ücret yakma mekanizmasının geçtiğimiz haftalarda etkinleştirilen EIP 1559 ile birlikte devreye alınmasından bu yana kaydedilen ortalama ise 4 ETH. Dolayısıyla yanan ETH miktarının son günlerde hızlandığı, bunun da fiyata bir yansımasının olduğu söylenebilir.

Bugüne kadar ise 180 bin ETH yakıldı ve bunların mevcut fiyatla toplam değeri, 700 milyon dolar ediyor.

DeFi ve NFT ekisi…

Öte yandan özellikle son dönemin çılgınlık seviyesinde ilgi toplayan endüstrisi NFT’ler, genelde Ethereum zinciri üzerinde alınıp satıldığı için ETH fiyatında ciddi bir artış söz konusu olabilir. Örnek olarak CryptoKitties NFT koleksiyonundaki ürünlerin toplam hacmi son 24 saatte 1783 ETH (yaklaşık 7 milyon dolar) oldu.

DeFi endüstrisi de büyük oranda Ethereum zinciri üzerinde projeler üretiyor ve protokoller daha çok bu zincirde çalışıyor. Geçen yaz başlayan ve “DeFi boom” yani “Merkeziyetsiz finans patlaması” olarak adlandırılan sektördeki kilitli varlık değeri şu an 174 milyar dolar değerinde. Geçen sene aynı gün bu rakam 8 milyar dolardı. 3 Haziran 2020’de ise sadece 800 milyon dolar. Dolayısıyla merkeziyetsiz finansın da durdurulamaz yükselişi Ethereum’un fiyat artışını da tetikliyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap