“Kuzey Kore’nin Kripto Konferansına Gitmeyin!”

“Kuzey Kore’nin Kripto Konferansına Gitmeyin!”

Paylaş
BTC Piyasası: “Kuzey Kore’nin Kripto Konferansına Gitmeyin!”

The Block’un haberine göre, barış ve güvenliği korumaktan sorumlu bir hükümetler arası örgüt olan Birleşmiş Milletler (BM) yaptırım uzmanları, insanları Şubat ayında Kuzey Kore‘de düzenlenecek olan kripto para konferansına gitmemeleri konusunda uyarıyorlar. Reuters’ın paylaştığı ve Çarşamba günü yapılan açıklamalarda, yaptırım uzmanları tarafından bu ay içinde BM Güvenlik Konseyi’ne sunulacak olan yıllık rapora atıfta bulunuluyor. Raporda, konferanstaki sunumların “yaptırımlardan kaçınma ve kara para aklama için kripto para birimi kullanımının açık tartışmalarını içerdiği” belirtiliyor.

Kuzey Kore ve Kripto Para

Web sitesinde yapılan açıklamalara  göre, Kuzey Kore 22-29 Şubat tarihleri arasında ikinci kripto konferansını yapacak.

BM, daha önce Kuzey Kore’nin kripto borsalarından ve bankalardan fon çalmak için “yaygınlaşan  ve giderek daha sofistike hale gelen” siber saldırılarla tahmini olarak 2 milyar dolar topladığını ifade ediyor. Ayrıca geçen hafta ABD yetkilileri, ABD Dışişleri Bakanlığı ülkeye seyahat etme iznini reddetmesine rağmen, Ethereum araştırma bilimcisi Virgil Griffith‘i Kuzey Kore’ye yasadışı yollarla seyahat etmek ve ülkenin ilk kripto konferansında sunum yapmaktan resmi olarak suçlu bulduğunu belirtmişti. Griffith, “Uluslararası Acil Durum Ekonomik Güçleri Yasasını ihlal etmek amacıyla komplo kurmak” suçundan suçlanmıştır.

Bunun yanında BM’nin yaptırım uzmanları yayındaladıkları raporda, “Basının konferansa katılmasına izin verilmemiş ve davaları açıkça yayınlanmamış olsa da, yakın tarihli bir yaptırım ihlali nedeniyle Amerikalıların son iddianamesi konferansın amacına ışık tutuyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Amerikalılar Konferansa Katılabilir

Bunların yanında Kuzey Kore yaptığı açıklamalarda Amerikalıların ikinci kripto para konferansına katılmasının önünde bir engel olmadığını ifade ediyor ve “Kendi başınıza paylaşmadığınız sürece katılımınız asla tarafımızdan ifşa edilmeyecektir.” ifadelerini kullanıyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap