Şok Gelişme: Craig Wright 1,1 Milyon Bitcoin’e Kavuştu Mu?

Şok Gelişme: Craig Wright 1,1 Milyon Bitcoin’e Kavuştu Mu?

Paylaş
BTC Piyasası: Şok Gelişme: Craig Wright 1,1 Milyon Bitcoin’e Kavuştu Mu?

Craig Wright son günlerin en çok konuşulan isimlerinden birisi ve Bitcoin SV’nin (BSV) %100 üzerinde artış yakalaması bunun en önemli ikinci sebebi olarak gözüküyor. Eski iş arkadaşı Dave Kleiman‘ın ailesi tarafından açılan davada 1,1 milyon adet Bitcoin’e sahip olduğunu ve Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Wright, ilginç bir gelişmeyle gündeme geldi.

Bitcoin SV Rekor Kırdı!

Hem mahkeme evraklarına hem de Wright tarafından yapılan paylaşımlara bakılırsa, Wright’ın Satoshi Nakamoto olduğunu ispatlayabileceği 1,1 milyon adet Bitcoin’in anahtarı kendisine ulaşmış gibi gözüküyor. Şu an için bu durum kanıtlanmadı ve Wright 1 Ocak tarihinde gelmesi beklenen kuryenin geldiğini beyan etti. Tulip Trust içerisinde bulunduğu belirtilen BTC’lerin toplam piyasa değeri 10 milyar dolara yakın.

Tabii ki bu durum Bitcoin SV’ye inanılmaz bir yükseliş yaşattı. BSV, bundan sadece 1 hafta önce 100 dolar seviyesinden işlem görürken, bu yazının kaleme alındığı an itibariyle 397 dolarlık birim fiyata sahip. Bitcoin SV eskiden aynı ağı paylaştığı Bitcoin Cash’i de geride bırakarak toplam piyasa değerine göre en büyük 4. kripto para birimi oldu.

Artış yaşayan sadece Bitcoin SV olmadı ve hem lider Bitcoin (BTC), hem de fork’lar arasında bir zamanlar ikinci sırada yer alan Bitcoin Cash (BCH) ciddi bir artış elde etti. Eğer Craig Wright’ın Satoshi Nakamoto olduğu gerçekten ispatlanabilirse, piyasanın dinamiklerinin yerinden oynayacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap