CFTC’den Dolandırıcılığa 2 Milyon Dolarlık Ceza

CFTC’den Dolandırıcılığa 2 Milyon Dolarlık Ceza

Paylaş
BTC Piyasası: CFTC’den Dolandırıcılığa 2 Milyon Dolarlık Ceza

Amerika Birleşik Devletleri Emtia İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), kurbanlarından yüzbinlerce dolar çıkarmak için kullanılan bir bitcoin sahtekarlığını başarıyla kovuşturdu.

Basın açıklamasında başarılı davayı açıklayan CFTC, 9 Temmuz 2018’de Longmont, CO ve kayıtlı şirketi The Entrepreneurs Headquarters Limited’den Dillon Michael Dean’in sivil para cezalarına 1,9 milyon dolar daha fazla ödeme emri verdiğini söyledi.

New York’taki Doğu Bölge Mahkemesi Yargıçı Sandra J. Feuerstein tarafından verilen Emir ve Yargılama Kararına göre, Dean ve TEH ikili fonlarda, fon havuzlaması ve yatırımı konusunda yanlış vaatler kullanarak genel kamuoyundan bitcoin yatırımlarını aldılar.

Yatırımcılardan gelen fonları bu şekilde topladıktan sonra, Dean fonlarını kötüye kullanarak yatırımcıların bilgisi olmadan kişisel kullanıma dönüştürdü. Daha da ileri giderek, kararda, yatırımcılara söylediklerinden farklı olarak, DYK’nın hiçbir zaman Yasa ile öngörüldüğü üzere bir Maliye Havuzu İşletmecisi (CPO) ve bir CPO’nun Ortak Kişisi olarak CFTC’ye kayıtlı olmadığını belirtti.

Mahkeme, Nisan 2017’den itibaren bu yasadışı operasyona devam ederek, Dean’in yatırımcı bitcoin fonlarında  127 kişiden az olmamakla birlikte en az 499.264.04 $ elde ettiğini tespit etti. Yatırımcılara yaptığı konuşmada, bitcoin’lerini fiat paraya dönüştüreceğini böylece onlar adına yatırım yapacağını söylüyordu.

Dean, yatırımcılara, fonlarını CFTC tarafından sözleşmeli bir pazar olarak belirlenmiş online borsada, ikili opsiyon alım satımı da dahil olmak üzere, emtia menfaatleri ticareti için oluşturulan havuzlu yatırım aracına yatırım yapacağını söyledi. Onları, hayali ticaret uzmanlığı önererek ve fantastik yatırım getirileri vaadinde bulunduktan sonra paralarıyla paylaştırmaya ikna etti.

Dean, paralarını aldıktan sonra, vaat ettiği herhangi bir şeyi yapmak yerine, hırsızlık parasıyla hırsızlıktan kurtulmak için, kripto para biriminin sahte niteliğinden faydalanarak, bitcoin fonlarını kötüye kullanmaya başladı. Program boyunca, en az 120 kişi toplam 432.184,79 dolar kaybetti.

Delillere göre, Dean’in kurbanlarını avlamak için şirket web sitelerini, YouTube videolarını ve Facebook yayınlarını kullandığı görülüyor. Bu yayınlarda ve videolarda başarılı seçenekler, ticaretinin hayali bir kaydı ve alım satım opsiyonlarından saçma bir şekilde yüksek getiri oranları dahil olmak üzere çeşitli yanlış iddialar bulunuyor.

Mahkeme, Dean ve TEH’nin, kendisinin dolandırdığı müşterilere 432,184,79 dolarlık tazminat ödemesine ve 1.497.792,12 $ ‘lık bir parasal para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca, karar, Dean ve TEH hakkında sürekli bir alım satım ve tescil yasağı getirmekte ve her iki CFTC tüzüğü ve CFTC Yasası’nın gelecekteki ihlallerinden her iki sanığı da kalıcı olarak görevlendirdi.

Ancak yetkililer, kamuoyuna, iade emrinin uygulanmasının, sanığın mali durumuna bağlı olarak hileli olarak elde edilen fonların gerçekten geri kazanılacağının garantisi olmadığını söyledi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap