SEC 30 milyon dolarlık ICO dolandırıcılığı davasına 3 kişi daha ekledi

SEC 30 milyon dolarlık ICO dolandırıcılığı davasına 3 kişi daha ekledi

Paylaş
BTC Piyasası: SEC 30 milyon dolarlık ICO dolandırıcılığı davasına 3 kişi daha ekledi

SEC, dolandırıcılık amacıyla yapıldığı iddia edilen ilk coin teklifinde (ICO) 30 milyon dolar toplayan Boaz Manor ve Edith Pardo adlı iki kişinin aleyhine devam eden davaya 3 kişi daha ekledi. Mahkeme savcısı, davaya eklenen ve adları Ali Asif Hamid, Michael Gietz, Cristine Page olan bu 3 kişinin de ICO projesinde lider pozisyonlarda olduğunu belirtti.

SEC’den konuyla ilgili yapılan açıklamada 3 kişinin, Manor’un suç geçmişini saklamasına yardımcı olmak ve aynı zamanda kayıt dışı menkul kıymet satma suçuyla yargılanacakları duyuruldu.

Saçını boyadı, sakal uzattı, kimliğini sakladı

Manor ve Pardo ile şirketleri CG Blockchain ve BCT, Inc’ye açılan davada, iki yöneticinin de Manor’un suç geçmişini saklamak için sahte kimlik kullanmasını sağlamanın yanında, geçmişte giydiğinden farklı kıyafetler giyerek, saçını boyayarak, sakal uzatarak ve çeşitli yöntemler kullanarak insanları kandırdıkları ve bu sayede para topladıkları iddia ediliyor. Manor ve Pardo, Bloomberg Terminal’e alternatif olduğunu iddia ettikleri ürünler ile 30 milyon dolar toplamışlardı. İşlemler BCT şirketiyle yapılmıştı.

Bir kişi anlaşma yoluna gitti

Şu ana kadar davaya dahil olan 3 kişiden sadece Cristine Page’in kurum ile anlaşmaya vardığı ve içinde; kalıcı tedbir, ICO ile bağlantılı olarak aldığı dijital varlıkların geri dağıtılması ve 192.768 dolarlık bir para cezası olan cezayı kabul ettiği belirtiliyor.

2020’nin Nisan ayında ise ABD New Jersey Bölgesi Savcılığı da ikili hakkında dava açtığı için SEC’den, Manor ve Pardo hakkındaki davasını durdurmasını talep etmişti. SEC bu talebe itiraz etmemişti.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap