Michael Saylor: Bitcoin, inandığım tek yatırım

Michael Saylor: Bitcoin, inandığım tek yatırım

Paylaş
BTC Piyasası: Michael Saylor: Bitcoin, inandığım tek yatırım

Bitcoin’e yaptığı yatırımlarla 92 bin BTC’nin üzerinde bir varlığa ulaşan MicroStrategy şirketinin CEO’su Michael Saylor, Miami’de düzenlenen Bitcoin 2021 konferansında açıklamalarda bulundu.

Saylor, 2014 yılında Bitcoin’e yatırım yapması yönünde bir tavsiye aldığını ancak bunu 2020 yılına kadar yapmadığını söyledi. CEO, ilk Bitcoin alımının birinci yıl dönümünde gerçekleştirdiği sahnedeki konuşmasında, Bitcoin’in artık inandığı tek yatırım olduğunu açıkladı.

Saylor, “Sanırım tüm geleneksel yatırımlarıma olan inancımı yitirmiş durumdayım.” dedi. Hisse senetleri ve tahvillere para yatırmanın artık işine yaramadığını belirten Saylor, “Rakamlar ortada” diye ekledi.

MicroStrategy CEO’su, Bitcoin ile ilgili enerji tüketimi tartışmalarına da değindi. Saylor, “Bence Bitcoin, insan ırkının bugüne kadar ortaya çıkardığı en verimli enerji kullanım şeklidir.” şeklinde konuştu. Ayrıca Saylor, Bitcoin’in dünyada boşa harcanan enerjinin yüzde 0.25’ini madencilik ile geri dönüştürdüğünü belirtti.

Pandeminin kendisini daha önce hiç endişelenmediği enflasyon hakkında yeniden düşünmeye zorladığını ifade eden Saylor, merkez bankalarının 2020 yılında başladıkları ve bu sene de devam ettirdikleri aşırı para basımları nedeniyle tedirgin olduğunu dile getirdi. Saylor, bu ortamda Bitcoin’i değer deposu olarak cazip gördüğünü vurguladı.

Saylor, sözlerinin devamında Bitcoin piyasasındaki son satışlar ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın açıklamalarının kendisini hiç korkutmadığının altını çizdi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap