Kanada Merkez Bankasının Anketine Göre Kanadalıların %85’i Bitcoin’in Farkında

Kanada Merkez Bankasının Anketine Göre Kanadalıların %85’i Bitcoin’in Farkında

Paylaş
BTC Piyasası: Kanada Merkez Bankasının Anketine Göre Kanadalıların %85’i Bitcoin’in Farkında

Kanada Bankası tarafından yeni yayınlanan bir anketin sonuçlarına göre, bitcoin sahibi Kanadalıların sayısı bir yıl boyunca neredeyse iki katına çıktı.

Ülkenin merkez bankası, Bitcoin Omnibus Survey’inin (BTCOS), “Bitcoin fiyatlarındaki ani yükselişe sahip olma sorumluluğunun ardında yatan nedenleri” tanımlamayı ve “Bitcoin’in Kanada Merkez Bankası’nın temel işlevlerini nasıl üstlendiğine dair potansiyel etkisi” ni analitik sonuçlarıyla açıklamak istedi.

2016 yılında benzer bir anket gerçekleştiren analiz şirketi, yıl içinde bitcoin’in fiyatına olan ilginin arttığını ortaya koydu. Sonuçlar ayrıca Kanadalılar arasında sahiplenmenin yüzde 2,9’dan yüzde 5’e çıktığını ve kripto para biriminin genel farkındalığının yüzde 85’e yükseldiğini gösteriyor.

Ankette, ülke genelinde 2.500’den fazla Kanadalıdan gelen görüşmeler bir araya getirildi ve çoğunluğu Fransızca konuşan Quebec eyaleti, bitcoin farkındalığının en çok arttığı eyalet olarak görüldü. Bitcoin’den haberdar olan nüfus yıl boyunca yüzde 20’nin üzerine çıktı.

Banka tarafından yapılan ankette aslında daha önemli bir şey var. Şu anda Bitcoin’i bilen ama tam olarak ne olduğunu bilmeyen birçok insan var. Yeni ankette, Bitcoin’i gerçekten bilen kişi sayısında artış görmek mümkün. Örneğin, 2016 yılında yapılan ankette Bitcoinin “devlet tarafından desteklendiği” görüşü yeni ankette, bu görüşe sahip insan sayısında yüzde 40’lık bir düşüş vardı. Dahası, yeni set, bitcoin sahibi Kanadalıların yaklaşık yarısının bunu işlemek için kullanmadığını, daha ziyade madeni paraları “yatırım olarak” tuttuğunu ortaya koydu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap