Bir kripto para dolandırıcılık çetesi daha çökertildi, 72 kişi tutuklandı

Bir kripto para dolandırıcılık çetesi daha çökertildi, 72 kişi tutuklandı

Paylaş
BTC Piyasası: Bir kripto para dolandırıcılık çetesi daha çökertildi, 72 kişi tutuklandı

Çin polisi, bir başka kripto para dolandırıcılık çetesini daha çökertti. CloudToken adı verilen dolandırıcılık projesiyle ilişkili 72 kişi tutuklandı.

8BTC’de yer alan habere göre, Çin’in Şansi eyaletinin başkenti ve en büyük şehri olan Taiyuan’daki yerel polis, çetenin sayıları 300’ü aşan mağdurdan 30 milyon yuan (yaklaşık 4 milyon dolar) para topladıklarını söylüyor.

3 milyar dolarlık PlusToken dolandırıcılığına benzer şekilde CloudToken (CTO) da yatırımcıları yüksek kâr vadiyle çekiyordu. Sistemde, davet edilen kullanıcılar adına davet edenlere 21 seviyeli bir ödül programı kapsamında para ödenirken yatırımlar üzerinden de %10-15 getiri sunuluyordu ve yatırımcılar bu getiriyi alabilmek için en az 500 dolar değerinde token bulundurmalıydı.

Çin merkezli proje Güney Kore, Japonya, Endonezya ve Malezya gibi Asya ülkeleri, hatta bazı Afrika ülkelerinde bile faaliyet yürüttü.

Polis kaynakları dolandırıcılar tarafından elde edilen miktarı 30 milyon yuan olarak açıklasa da bazıları bunun milyarı geçtiğini ileri sürüyor. Hatta bazı Çinli yatırımcılar, çetenin aynı zamanda PlusToken, wotoken ve diğer benzer ponzi planlarının da arkasında olduğunu iddia ediyorlar.

Aynı gün İç Moğalistan’daki Baotou şehrinin yerel polisi, halkı birçok yatırımcının bildirdiği üzere wotoken’ın “exit scam” yaptığı ve para çekme işlemlerinin durdurulduğu, ayrıca wotoken cüzdan uygulamasının da kapatıldığı konusunda uyardı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap