2200 kat değerlenen Satoshi dönemi cüzdanı yıllar sonra hareket etti

2200 kat değerlenen Satoshi dönemi cüzdanı yıllar sonra hareket etti

Paylaş
BTC Piyasası: 2200 kat değerlenen Satoshi dönemi cüzdanı yıllar sonra hareket etti

Twitter’daki kripto para takip hesabı Whale Alert’in verdiği bilgiye göre, 2013’ten bu yana tek bir kere bile hareket etmemiş bir cüzdan 8 yıl 8 ay sonra ilk kez hareket etti.

2290 kat değerlendi

Cüzdanın içinde 321 Bitcoin bulunurken, son hareket edilen dönemde 6600 dolar olan değer, bugün ise 15 milyon 103 bin dolara ulaştı. 2290 kat değerlenen cüzdanın sahibi ise, Bitcoin’lerin 197 adedini (yaklaşık 9 milyon dolar), tanımlanamayan başka bir cüzdana gönderdi.

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara olan ilginin 2021 yılında ciddi şekilde artması ve piyasanın değerlenmesi, senelerdir hiçbir şekilde hareket etmeyen cüzdanların da aktive edilmesine yol açtı. Bazı cüzdan sahipleri, BTC’lerini bilinmeyen adreslere gönderirken, bazıları ise merkezi yada tezgah üstü borsalarda satış yapma yoluna gitti.

Geçmişte bu tür cüzdan hareketleri olduğunda, satış geleceği korkusuyla Bitcoin yatırımcıları da coin’lerini elden çıkarma yoluna gidiyordu ancak son dönemde kanıksanan bu hareketler, piyasa tarafından olgunlukla karşılanıyor.

Satoshi dönüyor mu?

Bu tür cüzdan hareketlerinde değişmeyen tartışmalardan biri de uzun süredir uyuyan bu adreslerin Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto’yla ilgisi olup olmadığı… Uzmanlar, Satoshi’ye bağlı olduğu bilinen cüzdanların ilk dönemlerden bu yana hiç kıpırdamadığını bu yüzden, hareket eden bu cüzdanların da Satoshi’yle bir ilgisi olması olasılığının çok düşük olduğunu belirtiyorlar. Bilindiği üzere Satoshi Nakamoto’nun birçok cüzdanı bulunuyor ve bunların içinde toplamda 1 milyon 200 bin adet civarında Bitcoin mevcut. Ancak bu BTC’lerin hiçbiri şu ana kadar hareket etmedi.

Bu durum da Nakamoto’nun ya hayatını kaybettiği ya da cüzdanların anahtar şifrelerini bilerek yok ettiği teorilerini güçlendiriyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap