2024 Yılında Ethereum’u ve Yatırımcısını Neler Bekliyor? (Çok Hareketli Olacak Çok)

2024 Yılında Ethereum’u ve Yatırımcısını Neler Bekliyor? (Çok Hareketli Olacak Çok)

Paylaş
BTC Piyasası: 2024 Yılında Ethereum’u ve Yatırımcısını Neler Bekliyor? (Çok Hareketli Olacak Çok)

Kripto para topluluğunun hem hacimsel hem de fiyatsal bazda en pahalı ikinci üyesi olan Ethereum (ETH), hareketli bir yıla hazırlanıyor. Hizmet vermeye başladığı birinci günden beri Vitalin Buterik’in liderliğinde dur durak bilmeden çalışmalarını sürdüren geliştiriciler, önümüzdeki yıl da büyük işlere imza atacaklar gibi görünüyor.

Kripto para piyasaları, uzun bir akümülasyon sürecinin sonuna gelmiş durumda. Başta Bitcoin (BTC) olmak üzere neredeyse tüm kripto varlıklar, son devirlerde değerlenmeye başladılar. 2023 yılına 1.200 dolar düzeylerinde giren Ethereum fiyatı ise bu makalenin yazıldığı an prestijiyle neredeyse yüzde 100 pahalandı ve 2.358 dolar düzeylerinden süreç görüyor. Piyasalardaki genel kanaat ise Ethereum için 2.000 dolarların artık kalıcı bir düzey olduğu.

Peki 2024 yılı, ETH için nasıl geçecek?

BTC Piyasası: 2024 Yılında Ethereum'u ve Yatırımcısını Neler Bekliyor? (Çok Hareketli Olacak Çok) 1

2024 yılı, başlangıç prestijiyle bile Ethereum için değerli olacak. Bunun temel nedeni, önümüzdeki ay içerisinde test edilmeye başlayacak olan “Dencun” yükseltmesi. Bu yükseltme, öbür her şeyden evvel Ethereum ağının güvenliğini artıracak. Lakin yükseltme, bundan ibaret olmayacak. Blokzincir ölçeklenebilirliğini artıracak olan yükseltme; gas fiyatlarının daha makul düzeylerde olmasını sağlayıp, verimliliği artıracak.

Dencun yükseltmesi, Goerli olarak isimlendirilen test ağına 17 Ocak prestijiyle ulaşacak. Test sürecinin başlamasıyla 2. katman toplama fiyatları de düşmeye başlayacak. Ethereum’un Sepolia ile Holesky ağlarında da test edilecek olan yükseltme, en son evrede da ana ağa entegre edilecek. Şubat ayı prestijiyle tamamlanması beklenen sürecin Ethereum fiyatı için nasıl bir tesiri olacağı şimdiden merak konusu.

Bitcoin halving’i ile ETF onayını da atlamamak gerek!

BTC Piyasası: 2024 Yılında Ethereum'u ve Yatırımcısını Neler Bekliyor? (Çok Hareketli Olacak Çok) 2

Şu ana kadar Ethereum özelinde konuşmuş olsak da kripto para piyasaları, önümüzdeki yıl genel olarak hareketli geçecek. Bunun birinci nedeni, Bitcoin (BTC) cephesinde yaşanacak olan halving. Şu sıralar her yerde gördüğünüz bu tabiri açıklayalım: Bitcoin halving’i ile madencilerin kazançları yarı yarıya düşecek. Her 210 bin blokta bir defa gerçekleşen ve Nisan – Mayıs 2024 üzere yaşanması beklenen süreç, geçmişte boğa dönemleri yaşanmasını sağlamıştı. Ethereum fiyatı, bu gelişmeden etkilenecektir.

ABD Menkul Değerler ve Borsa Kurulu (SEC), çok uzun vakittir Bitcoin için ETF onayını görüşüyor. Açık konuşmak gerekirse artık SEC’in oynayabilecek atağı kalmadı ve Bitcoin ETF onayını verecek. Bu onay, kurumsal yatırımcıların resmî olarak BTC satın almasını sağlayacak. Yatırımcıların büyük bir heyecanla beklediği onay, ortalarında ETH’nin de bulunduğu tonla kripto varlığın kıymetlenmesine yol açabilir. 

Not: Kripto paralar riskli yatırım araçlarıdır ve çok büyük kayıplar yaşanmasına yol açabilir. Bu yüzden, bir kripto varlığa yatırım yapmadan evvel ayrıntılı bir formda araştırma yapmalısınız. Bununla birlikte, bu içerik bir yatırım tavsiyesi niteliğinde değerlendirilmemelidir.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap