2021 Çöküşünü Bilen Analist, Bitcoin’de Olacakları Açıkladı!

2021 Çöküşünü Bilen Analist, Bitcoin’de Olacakları Açıkladı!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: 2021 Çöküşünü Bilen Analist, Bitcoin’de Olacakları Açıkladı!

Bitcoin (BTC), 35.000 doların üzerindeki düzeyleri muhafazaya çalıştığı lakin kırmakta zorlandığı için şiddetli bir hafta geçirdi. Analistler, yatırımcıların BTC’den kâr elde etmiş ve odaklarını altcoinlere kaydırarak alternatif kripto para ünitelerinin fiyatlarını yükseltmiş olabileceğini öne sürüyor. Öteki yandan, 2021’deki çöküşü öngörmüş analist olan Dave the Wave, kritik açıklamalar yaptı. İşte önümüzdeki sürece dair analizler…

Bitcoin belli bir aralıkta kaldı

Hafta boyunca Bitcoin’in fiyatı 34.000 ila 35.000 dolar ortasında seyretti ve bu aralığın üzerine çıkmaya yönelik her teşebbüs kıymetli bir satış baskısıyla karşılaştı. Bir noktada, BTC yeni yılın en yüksek düzeyine ulaşarak neredeyse 36.000 dolara dokundu, lakin güçlü bir aşağı taraflı düzeltme ile karşılaştı. Hafta sonunda Bitcoin yaklaşık 34.400 dolardan süreç görerek hafta için %2’nin biraz altında mütevazı bir çıkar elde etti. Ether (ETH) de fiyatında emsal bir artış gördü.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2021 Çöküşünü Bilen Analist, Bitcoin’de Olacakları Açıkladı! 1

Bitcoin dirençle karşılaşırken, Avalanche (AVAX), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) ve Solana (SOL) dahil olmak üzere layer 1 ağlarının birkaç büyük hacimli tokeni kıymetli yararlar elde etti. Bu altcoinler hafta boyunca %10 ila %25 oranında artış gösterdi. DeFi tokenları, yaklaşık %10 artışla en değerli haftalık ilerlemeyi kaydetti. UniSwap (UNI) ve SushiSwap (SUSHI) üzere merkezi olmayan borsaların tokenlarının yanı sıra borç verme platformu Aave’nin (AAVE) mahallî tokenı da bu büyümeye katkıda bulundu. Voyager Digital’in lokal tokenının VGX arzının yaklaşık %30’u, muhtemelen imha edilmek üzere bir yakma adresine gönderildi. Bu gelişme token fiyatını etkilemiş olabilir.

Sırada neler var?

IntoTheBlock’un araştırma müdürü Lucas Outumuro, daha küçük, daha riskli tokenlere yanlışsız yaşanan bu kaymanın Bitcoin ve Ether’den sermaye rotasyonunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Tarihî olarak, kripto döngüleri Bitcoin’in birinci dalgalanmaya öncülük ettiğini, akabinde Ether’in geldiğini ve daha sonra sermayenin daha düşük sermayeli ve daha riskli varlıklara tahsis edildiğini görmüştür. Bu haftanın dataları, DeFi ve alternatif Layer 1 tokenlerinin güçlü toparlanmalar yaşamasıyla birlikte bu rotasyonun başladığını gösteriyor.

2021 çöküşünü bilmişti: Yeni yorumlarını açıkladı

Ayrı bir gelişmede, Mayıs 2021 Bitcoin çöküşünü yanlışsız kestirim etmesiyle bilinen kripto stratejisti Dave the Wave, Bitcoin’in değerli bir yükseliş trendine hazır olduğunu öne sürüyor. Tahliline nazaran Bitcoin, 35.000 doların çabucak altındaki bir takviye düzeyine düzeltme yapmadan evvel potansiyel olarak yaklaşık 50.000 dolara yükselebilir. Dave the Wave, bu düzeltmenin akabinde Bitcoin’in mevcut düzeylerden yaklaşık %424’lük bir yararı temsil eden 180.000 dolara kadar bir fiyata yükselebileceğini öngörüyor. Bu altı rakamlı fiyat amacına Nisan 2025’e kadar ulaşılabileceğini öne sürüyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2021 Çöküşünü Bilen Analist, Bitcoin’de Olacakları Açıkladı! 2

Buna ek olarak Dave the Wave’in grafikleri, Nisan 2024’te yapılması planlanan Bitcoin halvingi öncesinde, Bitcoin’i tüm vakitlerin en yüksek düzeyi olan yaklaşık 69.000 dolar biraz üzerine çıkarabilecek küçük bir parabolik dalgalanmaya işaret ediyor. Dave the Wave’e nazaran hareketli ortalama yakınsama/ıraksama (MACD) göstergesi, Bitcoin’in uzun vadeli bir yükseliş trendine geçtiğini gösteriyor ki bu da Bitcoin meraklıları için cüret verici bir haber.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2021 Çöküşünü Bilen Analist, Bitcoin’de Olacakları Açıkladı! 3
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap