Categories: Genel Haberler

VKontakte Kendi Kripto Parasını Çıkarıyor

VK olarak bilinen VKontakte kendi kripto parasını çıkarmaya hazırlanıyor. Rusya’nın Facebook’u olarak bilinen VK tarafından henüz net bir açıklama gelmezken, projenin ise henüz geliştirme aşamasında olduğu öğrenildi ve en kısa sürede bu projenin hayata geçirileceği de aktarıldı.

Rusya’nın önde gelen haber kanallarından olan RNS tarafından yapılan habere göre, Rusya’da faaliyet gösteren en büyük sosyal medya platformu olarak bilinen VKontakte, bütün dünyanın gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir kripto parayı hayata geçirmek için uğraşıyor. VK sosyal medya platformunun resmi rakamlara göre tam 97 milyon kullanıcısı var.

Henüz geliştirilme aşamasında olan bu kripto para VK tarafından çıkarılırsa, kullanıcılarda kendi profillerinde video paylaşarak ve beğeni toplayarak bu tokendan kazanacak. Aynı zamanda platformun kullanıcıları bu sanal varlık ile gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecek. 2018 yılında hayata geçirilen ve hala milyonlarca kişi tarafından kullanılan VK Pay ile transfer işlemleri sağlanabilecek. Rusya hükümetinin son zamanlarda kripto paralara sıcak bakması sebebiyle VK böyle bir proje için kolları sıvadı. Rusya lideri Putin, geçmiş senelerde kripto paralara sıcak bakmadığını pek çok kez açıklamıştı. Ancak son zamanlarda aldığı kararlara bakacak olursak kripto paralara karşı önyargılarını yıkmış ve hayata geçirilecek olan projeleri de desteklemeye başladı. Putin tarafından Rusya hükümetine verilen talimat sonucunda hükümet, 2019 temmuz ayına kadar dijital varlık piyasalarındaki düzenlemeleri kabul etmesi gerekiyor.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago