Categories: Genel Haberler

İspanya: BBVA Bank ve Energy Co. Repsol, Blockchain Finansal Çözümleri Geliştiriyor!

BBVA ve Repsol, blockchain finans uygulamaları oluşturmak için BBVA, blockchain ağında 325 milyon Euro’luk kredi hattı oluşturuyor. 20 Haziran’da yayınlanan bir duyuruya göre, önemli İspanyol bankacılık grubu BBVA ve İspanyol enerji şirketi Repsol, kurumsal bankacılık adımında blockchain temelli çözümler geliştirmek için bir anlaşma imzaladılar.

BBVA ve Repsol tarafından üretilen blockcahin ürünü, Hyperledger ve Ethereum test ağı olmak üzere birçok farklı blockchain teknolojisi kullanılarak geliştirildi.

Repsol’da Blockchain ve Digital Experimentation başkanı Nuria Ávalos, işbirliği hakkında şunları söyledi:

“Repsol işbirlikçi ortamlarda aktif olarak yer almak istiyor. Blockchain, burada kalmak isteyen yıkıcı bir teknolojidir ve BBVA ile yapılan anlaşma, faaliyetimizin her alanında dijitalleşme stratejimizi geliştirmektedir. ”

Anlaşmada BBVA’nın kurumsal bankacılıkta blok zincir teknolojisini uygulamada yeni stratejisinin bir parçası olduğu bildiriliyor.

En son çözümün, BBVA tarafından tasarlanan ve sözleşmenin imzalanmasından anlaşmaya kadar blok zincirini kullanarak tüm kredi sürecini yürütmek için tasarlanan platformunun bir evrimi olduğu bildiriliyor. BBVA Nisan ayında, blok zincirinin bir tür dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) kullanarak 75 milyon € değerindeki kurumsal krediyi veren ilk küresel banka oldu. Hareketin, işlem süresini günlerden bir saate indirdiği bildirildi.

Dün BBVA’nın CEO’su Carlos Torres, blok zincirinin henüz “olgunlaşmamış” olduğunu, “temeldeki para birimlerinin volatilitesini” ve söz konusu önemli konular arasında vergi makamları ve mali düzenleyicilerle olası uyumluluk konularını gösterdiğini söyledi.

Ancak, sözlerine şöyle devam etti: Blockchain’in avantajları, şirketin işi için çok önemlidir, “geliştirme ve düzenleyiciler hazır olduğunda,” BBVA teknolojiyi ilgili kullanım durumlarına uygulamak için gerekli araçlara sahip olmak istiyor. ilk adım olarak BBVA blockchain ağı için, 325 milyon Euro’luk (375 milyon $) kredi kullandı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

16 saat ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

17 saat ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

18 saat ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

19 saat ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

19 saat ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

19 saat ago