İki Altcoin Aleyhinde Tezler Ağırlaşıyor: Açık Mektup Yayınlandı!

Kâr hedefi gütmeyen bir etik kümesi olan Campaign for Accountability (CfA), altcoin USD Coin (USDC) ihraççısı Circle aleyhindeki argümanlarını, şirketin terör finansmanını kolaylaştıran faaliyetlere dahil olduğunu argüman ederek yeniledi. CfA’nın 14 Aralık’ta yayınlanan son açık mektubu, ABD Senatörleri Elizabeth Warren ve Sherrod Brown’a yönelik olarak 9 Kasım’da yöneltilen suçlamaları ağırlaştırıyor.

Altcoin projeleri inceleniyor

CfA’nın yenilenen argümanlarının özü, Circle’ın, USDC’nin Tron da dahil olmak üzere çeşitli blockchain ağları üzerinden transferine müsaade veren bir teknoloji olan Çapraz Zincir Transfer Protokolünü (CCTP) kullanmasına odaklanıyor. CfA’nın genel müdürü Michelle Kuppersmith, mektupta CCTP’nin yasadışı mali faaliyetler için bir kanal vazifesi görebileceğini öne sürerek kaygılarını lisana getirdi.

Ulaş Utku Bozdoğan: İki Altcoin Aleyhinde Tezler Ağırlaşıyor: Açık Mektup Yayınlandı! 1

CfA’nın mektubu, Circle’ın Tron’un kurucusu Justin Sun ile olan tarihi iş ilişkilerini detaylarıyla anlatıyor. Kuppersmith, Circle’ın Sun ile daha evvel bir müşteri bağı olduğunu kabul ettiğini belirtti. Lakin Circle’ın kamu siyaseti lideri Dante Disparte, Sun ve bağlı şirketleriyle tüm iş alakalarının Şubat 2023 prestijiyle sona erdiğini açıkladı. Bu itiraf, Circle’ın Sun ile geçmişteki etkileşimlerinin tabiatı ve kapsamı hakkında soruları gündeme getiriyor.

TRON ve terör hareketleri iddiası

Bu savların art planında, kripto para platformlarının terörist faaliyetleri finanse etmek için kullanıldığına ait daha geniş bir telaş yer alıyor. Bir Reuters raporuna atıfta bulunan CfA, Tron’un İsrail ve ABD de dahil olmak üzere çeşitli ülkeler tarafından terörist olarak tanımlanan kümelerle temaslı kripto transferleri için tercih edilen bir platform olduğunu vurguladı. Mali kabahat uzmanlarından ve blockchain araştırma uzmanlarından elde edilen bilgiler bu savları destekliyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: İki Altcoin Aleyhinde Tezler Ağırlaşıyor: Açık Mektup Yayınlandı! 2

CfA’nın mektubu ayrıyeten, Tron’un SunSwap protokolünün terörist kümeler tarafından kara para aklamak için kullanıldığına dair kaygıları lisana getiren blockchain tahlil platformu Elliptic’in evvelki raporlarına da atıfta bulunuyor. Fakat Elliptic daha sonra bu süreçlerin boyutunun birtakım medya kuruluşları tarafından abartılmış olabileceğini açıkladı.

Kripto para sanayisindeki tesirleri ne oldu?

CfA’nın Circle’a yönelik savlarının artması, kripto para platformlarının mali kabahatlerle ilgili devam eden incelemesine yeni bir katman daha ekliyor. Kripto para üniteleri yaygınlaştıkça, bunların kullanımının yasal ve etik standartlarla uyumlu olmasını sağlamaya yönelik eforlar artıyor. Hükümetler ve düzenleyici kurumlar, kripto para ünitelerinin yarattığı zorluklarla boğuşuyor ve Circle’ınki üzere hadiseler, kripto para ünitesi sanayisinde sağlam uyumluluk sistemlerine duyulan muhtaçlığı vurguluyor. Bu mevzulara odaklanılması, potansiyel risklerin ele alınmasının ve kripto para ünitesi ekosisteminin bütünlüğünü korumak için sorumlu uygulamaların sağlanmasının ehemmiyetinin altını çiziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)

Yorum Yap