Categories: Genel Haberler

Elon Musk Bitcoin’i Övdü

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, kripto paralarla ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Musk, kripto paraların, genel kabul görmüş yerel paralara göre çok daha gelişmiş ve önemli olduğunu vurguladı. Elon Musk’ın yapmış olduğu açıklamada, “Kripto paralar, yerel diye tabir ettiğimiz geleneksel paraların yerine geçmeye başlıyor. Artık kağıt paralar eski önemini yavaş yavaş yitiriyor ve kripto paralar, kağıt parçaların yerine geçerek daha da değerleniyor.” ifadelerini kullandı.

Elon Musk, 19 Şubat günü bir yatırım firması olan ARK Invest ile röportaj yaptı. Musk bu röportajda CEO’su olduğu şirketlerin gelecekleri hakkında konuştu ve kripto paralar ile ilgili de bazı önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamaları arasında en dikkat çekici bölümü ise Bitcoin’in yapısına hayran kaldığı ve Bitcoin’in harika bir kripto para birimi olduğunu ifade etti. Elon Musk kripto paralar genelinde özellikle Bitcoin madenciliğinde kullanılan enerjinin boyutuna da dikkat çekti. Musk, “Özellikle Bitcoin elde etmek için inanılmaz boyutlarda enerjiye ihtiyaç duyuluyor. Bu, Bitcoin’in en büyük dezavantajı. Hesap defterinin güvence altına alınması için bilgisayar ağından yararlanılması gerekiyor. Bu da aşırı bir enerji ihtiyacı doğuruyor.

Elon Musk ilk defa kripto paralar hakkında konuşmuyor. Geçtiğimiz senenin Ekim ayında da sosyal medya üzerinden ‘Bitcoin alımına’ ilişkin bir açıklama yayınlamıştı. Her ne kadar bu mesajın bir şaka olduğunu söylese de takipçileri yazılanları ciddiye aldı.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago