Bitcoin’de Fiyat Düşerken Google Aramaları Tavan Yaptı

Bitcoin’de Fiyat Düşerken Google Aramaları Tavan Yaptı

Paylaş
BTC Piyasası: Bitcoin’de Fiyat Düşerken Google Aramaları Tavan Yaptı

Kriptokoin – Bitcoin (BTC), fiyatı bu hafta Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra tüketicilerin ilgisini çekti.

Google Trends’ten gelen verilere göre, “Bitcoin” ve ilgili terimler geçen hafta belirgin bir şekilde popülerliklerinde artış gösterdi.

Aramalarda Bitcoin Halving Vurgusu

Şu anda, “Bitcoin”, Ekim ayının sonundan bu yana BTC / USD’nin 10 bin dolara yakın işlem gördüğü en yüksek arama sıralamasında yer alıyor.

Coğrafi olarak, Afrika’dan ilgi geliyor, Nijerya, Güney Afrika ve Gana ilk üç ülkeyi oluşturuyor. Avusturya ve İsviçre ile ilk beş tamamlanıyor.

Ayrıca, Bitcoin fiyatının ötesindeki faktörlere de dikkat çekiliyor – “Bitcoin Halving” terimi aynı şekilde Ekim ayının en yüksek seviyesinden bu yana bir kez daha yüksek seviyelerde yer alıyor.

Mayıs 2020’de gerçekleşecek olan etkinlik, piyasalar için bir katalizör olarak kabul ediliyor ve birden fazla analist halving etkinliğinden hemen sonra veya hemen önce yeni bir parabolik yükseliş aşamasının başlayacağını öngörüyor.

Fiyat Volatilitesinin Sürmesi Bekleniyor

Fiyat hareketleri genellikle Bitcoin’e olan ana ilgiyi dikte ediyor, volatilite kripto para birimi çevreleri dışında daha fazla baskı alanı görmeye de meyilli.

Geçtiğimiz haftanın başından bu yana BTC / USD yüzde 20 oranında düşüş gösterirken, aylık zararlar yüzde 30 civarında.

İstatistikçi Willy Woo’ya göre, değişken davranış halving etkinliği yaklaştıkça devam edecek şekilde ayarlandı. Önceki iki halving etkinliğinin aksine, 2020, bitcoin aşağı yönlü bir perspektiften yaklaşırken özel olduğunu ifade ediyor.

Bu arada Google’ın ilgisi Bitcoin ile sınırlı gibi görünüyor – “Ethereum”, “ETH” ve “XRP” gibi altcoin terimlerinin istatistikleri son haftalarda aynı kaldı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap