Bitcoin ve Altcoin’ler Çökerken Tether Gerilimi Tırmanıyor

Bitcoin ve Altcoin’ler Çökerken Tether Gerilimi Tırmanıyor

Paylaş
BTC Piyasası: Bitcoin ve Altcoin’ler Çökerken Tether Gerilimi Tırmanıyor

Kriptokoin.com – Lider stablecoin Tether (USDT)’ın ciro ve hacimleri geçtiğimiz günlerde yükselirken, Bitcoin ve altcoin’ler düştü. Satışlar istikrarlı para talebini artırdığı için USDT işlem hacmi 35 milyar doların üzerinde.

Lider stablecoin Tether, Bitcoin ve altcoin’ler düştükçe en üst sıraya yerleşti

USDT şu an piyasa değeriyle dördüncü en büyük para ve diğer varlıklar düştükçe en üst sıraya yerleşti. Satışların zirvesi sırasında bir noktada, USDT 1,02 dolara yükseldi ve diğer stablecoin’ler de dolar endeksinin üzerine çıktı. USDT, 2019 yılında arz genişlemesi nedeniyle zirveye tırmandı; dolaşımdaki kripto paralar yılın başında yaklaşık 2 milyar dolardan iki katına çıktı. Kasım ayından bu yana USDT arzı 4,108 milyar tokenin üzerinde haftalarca yatay seyretti. Bu, USDT’yi altcoin’ler önceki yüksek değerlerini hızla kaybetmesinden sonra, ilk 5 kripto para arasına kolayca yerleştirdi.

Tether arzını neyin yukarı doğru yönlendirdiği belli değil. Tether Inc.’in eleştirmenleri, şirketin kasıtlı olarak yeni USDT çıkardığı teorisini taşıyor. Bununla birlikte Tether, talebin organik olduğunu iddia ediyor ve USDT’nin piyasalara likidite eklemek için bir araç olduğunu öne sürüyor. Tether eleştirmenleri ise iddialarından vazgeçmedi ve son zamanlarda ABD’nin Batı Bölgesi Mahkemesi nezdinde başka bir sınıf davası açıldı. Dava, bir kez daha Tether’ın ana şirketi olan iFinex’in doğrudan kripto pazarını manipüle ettiği fikrine dayandı.  Tether Inc,  yeni açılan davaya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Geçtiğimiz ay tahmin ettiğimiz gibi paralı avukatlar, ödeme almak için Tether’ı kullanmaya çalışıyorlar. Açık olmak gerekirse, herhangi bir sorun çözümü veya ulaşılan herhangi bir sonuç olmayacak. Her iki eylemde de öne sürülen tüm iddialara şiddetle itiraz edeceğiz.

Bitcoin fiyat tekliflerinin bir kısmı USDT’nin ötesine ve vadeli işlem piyasalarına geçti

USDT, 2019 yılındaki tüm işlemlerin %99’unu oluştururken şimdi %96’ya düşmüş olmasına rağmen, en çok kullanılan stablecoin olmayı sürdürüyor. Mevcut piyasa yükselişinde USDT cirosu %669’ya yükseldi, bu da her bir tokenin günde altı kereden fazla devredildiği anlamına geliyor. Ancak son piyasa çöküşü, başka bir gerçeği gözler önüne serdi. Bilinen BTC işlem hacmi son 24 saat içinde 49 milyar dolara ulaşarak USDT işlem seviyelerinin üzerinde seyretti. Bu aynı zamanda BTC fiyat tekliflerinin bir kısmının USDT’nin ötesine ve vadeli işlem piyasalarına geçtiği anlamına geliyor.

2019 yılında, USDT yeni zirvelere yükseldi, ancak gelgitlerin dönüşü, uzmanlara göre yaygın Tether ticaretinin vadeli işlem spekülasyonları ile değiştirileceği anlamına gelebilir. USDT paraları, Ethereum ağına dayanan ERC-20 tokenleri haline geldiğinden daha fazla ciro ve popülerlik elde etti. Tether’ın birkaç büyük sahipten daha uzun bir borsa listesine taşınması nedeniyle transferlerin büyümesi arttı. USDT’nin etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum bölümünde düşüncelerinizi paylaşın! Tether’la ilgili son dönemdeki gelişmeler için “Dev Bitcoin Borsası Tether Davasında Direnişini Sürdürüyor” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap