Dogecoin Mucidi, DOGE Hakkında Kıymetli Bir Yazı Yayınladı!

Dogecoin Mucidi, DOGE Hakkında Kıymetli Bir Yazı Yayınladı!

Paylaş
BTC Piyasası: Dogecoin Mucidi, DOGE Hakkında Kıymetli Bir Yazı Yayınladı!

Dogecoin yaratıcısı Billy Markus, kısa mühlet evvel yayınladığı bir yazıda, 10 yıl evvel yarattığı kripto para ünitesiyle ilgili mevcut görüşlerine ve iştirakine ışık tuttu. Bu ortada, DOGE hayranı Elon Musk, yeni bir Yapay zeka (AI) şirketi kuruyor.

Dogecoin mucidinden DOGE hakkında kıymetli bir yazı

Sıkça sorulan sorular (SSS) formatında yapılandırılan seri, Billy Markus’un Dogecoin ve genel olarak piyasa hakkındaki samimi görüşlerini ortaya koyuyor. Dogecoin’i temsil edip etmediği sorulduğunda Markus açıkça “Hayır” karşılığını verdi. Ayrıyeten, Dogecoin ile rastgele bir profesyonel münasebeti olup olmadığı sorusuna, “Hayır. 10 yıldır dokunmadım,” dedi. Bu, geliştiricinin projeden uzaklaştığını ve mevcut gelişimine yahut tarafına etkin olarak dahil olmadığını ortaya koyuyor.

Markus ayrıyeten öteki coin ve tokenların muvaffakiyetini kıskandığı istikametindeki yaygın yanlış kanıdan da bahsetti. Cevap olarak, “Gerçekten umurumda değil. Yalnızca nüfuz için taciz edilmekten ve akına uğramaktan hoşlanmıyorum” dedi.

Dogecoin’in on yıl evvel, o zamanki “aptal” kripto para ortamıyla dalga geçmek için yaratıldığını söylemeye devam etti. Bugün, sahnenin daha da “aptal” hale geldiğine, insanların birbirlerine karşı poker oynadıklarına ve çantalarını birbirlerine atmaya çalıştıklarına inanıyor. Markus’un asıl telaşı topluluktan gördüğü taciz ve bunun sona ermesini istiyor.

Katılımcılar Markus’a Dogecoin ve genel olarak kripto ile ilgili planlarını sordu. Lisanının ucuyla verdiği karşılık, “Bu SSS’yi her 2 günde bir yapacağım” oldu. Yazı, en tanınmış ve memetik kripto para ünitelerinden birinin yaratıcısının kanılarına enteresan bir bakış sunuyor. Dogecoin’in yaratıcısının projenin geliştirilmesine faal olarak katılmadığını ya da projeyi rastgele bir sıfatla temsil etmediğini vurguluyor. Ayrıyeten Dogecoin’in gerisindeki asıl niyetin, kripto para ortamının hafif yürekli bir parodisi olduğunu da hatırlatıyor.

BTC Piyasası: Dogecoin Mucidi, DOGE Hakkında Kıymetli Bir Yazı Yayınladı! 1

Elon Musk’tan yeni yapay zeka şirketi: X.AI

Yapay zekaya karşı olduğunu lisana getiren Twitter CEO’su Elon Musk, X.AI Corp. olarak bilinen yeni bir Yapay zeka (AI) şirketi kuruyor. Bu yapay zeka OpenAI ile direkt rekabet içinde olacak. Evvelki ay yapılan bir hükümet müracaatına nazaran, yeni firma Nevada’da kayıtlı. Şirketin tek yöneticisi olarak Musk ve sekreteri olarak yakın arkadaşlarından Jared Birchall yer alıyor. Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere, yapay zeka teşebbüsleri Musk için yeni bir şey değil. Yaklaşık on yıl evvel işi bırakmadan evvel OpenAI’nin kurulmasına yardımcı olmuştu.

Ancak ChatGPT’nin popülaritesinin süratle artmasının akabinde Musk, teknolojinin denetlenmesi için bastırdı. Ayrıyeten Musk, Future of Life Institute tarafından yayınlanan ve teknoloji yöneticilerini Açık Yapay Zeka gelişmelerini altı ay mühletle durdurmaya çağıran açık mektubu imzalayanlar ortasındaydı.

Musk Şubat ayında yazdığı bir tweet’te farklı bir hareket üslubu önerdi: “İhtiyacımız olan şey TruthGPT.” Milyardere nazaran ChatGPT çok “uyanık” ve “kapalı kaynak.” Musk, ChatGPT’yi azamî kârı amaçladığı ve büsbütün Microsoft Corporation tarafından yönetildiği için suçladı. Çok şirketli gir işimcinin “X” harfine özel bir düşkünlüğü olduğu biliniyor. Kısa bir müddet evvel şirketi Twitter’ın ismini X Corp. olarak değiştirdi. Bu, muhtemelen Elon Musk’ın X markası altında “her şey uygulaması” yaratma planının bir parçası!

Şu an itibariyle Musk’ın X.AI Corp. için aklında ne olduğu ve gerçek bir ChatGPT rakibi yaratmak isteyip istemediği bilinmeyen. Bilgi hala eksik. Bununla birlikte, evvelki kıssalar Musk’ın yapay zeka planlarının nasıl geliştiğine dair ipuçları sağlıyor. Musk’ın Mart ayında bilim adamı Igor Babuschkin ve öbür iki eski DeepMind çalışanını yeni teşebbüsün sorumluluğunu üstlenmeleri için takıma kattığı bildirildi. Musk’ın yeni iş için OpenAI çalışanını işe almaya çalıştığı da argüman edildi. Ayrıyeten, Financial Times tarafından bildirildiği üzere, yeni işine para toplamak için SpaceX ve Tesla hissedarlarıyla görüşmelere başladı bile.

Dogecoin (DOGE)’nin geleceği ne olacak?

Bu yazının yazıldığı sırada, DOGE son 24 saatte %3,73’lük bir artışla 0,0817 dolardan süreç görüyor. Uzmanlar, Musk’ın bu haberi duyurmasıyla birlikte kripto parada bir artış bekliyor. Son vakitlerde, Musk’ın toplumsal medyadaki varlığı nedeniyle kripto paranın arttığını gördük. Örneğin, köpeğinin Twitter’ın yeni CEO’su olduğunu tweetlediğinde, kripto para yükseldi.

DOGE’nin son 24 saatteki mevcut ticaret hacmi 369.727.866 dolar. Ayrıyeten, DOGE şu anda kripto para piyasa bedelinde sekizinci sırada yer alıyor. Bu ortada, Dogecoin grafiğindeki RSI çizgisi, yükseliş ve düşüş eğilimi ortasında nötr bir momentum gösteriyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap