Ekonomist: Bu Altcoin Piyasasına Bakın! Sıradaki Büyük Şey

Ekonomist: Bu Altcoin Piyasasına Bakın! Sıradaki Büyük Şey

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Ekonomist: Bu Altcoin Piyasasına Bakın! Sıradaki Büyük Şey

Eski Goldman Sachs yöneticisi ve makro uzmanı Raoul Pal, bir sonraki trendin parçası olduğunu düşündüğü altcoin piyasası hakkında düşüncelerini paylaştı.

“Bu altcoin piyasası sıradaki trend”

Ünlü ekonomist Raoul Pal, yakın tarihli bir blog yazısında, bir Bored Ape satın alarak NFT piyasasına girdiğini açıkladı. Pal’a göre Bored Ape Yacht Club (BAYC) koleksiyonu gibi NFT’ler, yeni bir sosyal token veya topluluk paylaşımlarını yansıtan kripto paraların trendinin başlangıcı:

Bence, sosyal token’ler geleceğin yolu ve önümüzdeki yol da buydu. NFT topluluklarıyla başlar ve oradan bir sosyal ağ oluşturursunuz. Haber akışının parıltısının dışında, BAYC’yi çevreleyen potansiyel sosyal token hakkında bir şeyler duymuştum ve bu beni odakladı.

Ulaş Utku Bozdoğan: Ekonomist: Bu Altcoin Piyasasına Bakın! Sıradaki Büyük Şey 1

Real Vision CEO’suna göre, sosyal token’ler gelecekte toplumun ve ekonominin birçok farklı yönü ile iç içe geçecek. Pal ayrıca, Bitcoin’in (BTC) sosyal bir token olarak sınıflandırılabileceğini, ancak farklı bir topluluğa ve özelliklere sahip olduğunu iddia ediyor:

Evrensel fayda eşitliğine ve kültür ve toplumun geleceğine, şehirler ve hayır kuruluşlarına, iş modellerine ve ekonomik sistemlere inanıyorum. Ne de olsa, Bitcoin yalnızca benzersiz özelliklere sahip bir sosyal token ve tüm bu sosyal token’ler, birden çok türde dijital egemen ulus yaratmak için kullanılabilir, ki bu da bizim gittiğimize inandığım yer…

Raoul Pal, sosyal token’lerin işlevlerinden bahsediyor

Açıklamalarının devamında Pal, Vitalik Buterin’in Time röportajında ima ettiği “kumar türü” takıştırmasına karşı çıkar nitelikte NFT token’lerin fayda sağlayabileceğini söylüyor:

Sosyal token’ler hızlı zengin olma dolandırıcılığı olduğuna inanmıyorum, bunun yerine topluluğun uzun vadeli fayda sağlamasına yardımcı olabileceğine inanıyorum. Fayda, canlı, genişleyen bir topluluk ve ölçülebilir bir miktar kıtlık oluşturun ve herkes katılabilir – fayda token’e (gelecekteki ertelenmiş fayda olarak) yatırım yaparak veya topluluğa değer vererek ve token’ler alarak. Marka veya içerik oluşturucu ile eşit temelde. Tüm teşvikler uyumlu.

Ulaş Utku Bozdoğan: Ekonomist: Bu Altcoin Piyasasına Bakın! Sıradaki Büyük Şey 2

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Ethereum kurucusu Viralik Buterin, babası Dimitri Buterin ile birlikte Time dergisine verdiği röportajın bir kısmında, maymun NFT’lerini (Örn: Bored Ape, Monkey Kingdom) kumara benzetti.

Kaynak:  Kripto Koin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap