Balinalar Bunları Satarken Bunları Yiyor: İşte 21 Altcoin’lik Liste!

Balinalar Bunları Satarken Bunları Yiyor: İşte 21 Altcoin’lik Liste!

Paylaş
BTC Piyasası: Balinalar Bunları Satarken Bunları Yiyor: İşte 21 Altcoin’lik Liste!

Küresel piyasalar, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekatından ciddi şekilde etkilendi ve kripto tarafına etkisi çift haneli oldu. Bitcoin, Ethereum, Solana ve neredeyse tüm altcoin piyasası bir nokta geçen haftaya göre %20’den fazla değer kaybetti. Bu panik ortamı, son günlerde yerini düşük fiyatları fırsata çeviren yatırımcılarla birlikte hafifliyor. Öyle ki, Bitcoin’in neredeyse 5 dakika dayanabildiği 40 bin dolar direnci tekrar aşılmak üzere. Gelin, bu ortamda Ethereum balinalarının hangi altcoin/token’lerde pozisyon aldığına ve hangilerini çok sattığına göz atalım.

Balinalar bu altcoin/token’leri elden çıkardı

WhaleStats tarafından sağlanan veriler Ethereum (ETH) başta olmak üzere en çok satılan coin/token’lerin USDC, USDT ve BUSD gibi stablecoin devlerinden oluştuğunu gösteriyor. Piyasa yükselişteyken stablecoin’lerde bekleyen balinalar trene atlamak için bu kriptoları satma eğilimindedir. İlginç bir şekilde, bu balinaların bu hafta en çok sattığı altcoin’ler arasında Polygon ve Chainlink’i görüyoruz.

BTC Piyasası: Balinalar Bunları Satarken Bunları Yiyor: İşte 21 Altcoin’lik Liste! 1

Serum (SRM), FTX Token (FTT), Frax (FRAX), Polygon (MATIC) ve Chainlink (LINK) balinaların en çok sattığı altcoin’ler arasında. FTX borsasının kripto para birimi FTT, aynı zamanda bu balinaların dolar bazında en büyük token pozisyonu. 1 milyon dolarlık satışla listesinin ilk sırasında yerleşen Ethereum ile birlikte, ETH balinalarının geçen haftadan bu yana en çok sattığı altcoin’ler aşağıdaki kripto para birimlerinden oluşuyor.

  1. Ethereum (ETH)
  2. USD Coin (USDC)
  3. Tether (USDT)
  4. Binance USD (BUSD)
  5. Serum (SRM)
  6. FTX Token (FTT)
  7. Frax (FRAX)
  8. Wrapped Bitcoin (WBTC)
  9. Polygon (MATIC)
  10. Chainlink (LINK)

Yaygın olarak tutulan kripto para birimi

En büyük 1.000 Ethereum balinasını inceleyen WhaleStats’a göre balinalar Ethereum tabanlı DEX platformu UnisSwap’ın işlevsel kripto para birimi UNI’ye yaygın olarak sahip. UNI, 9.29 dolar fiyatıyla piyasa değerine göre en büyük 23.kripto para birimidir.

BTC Piyasası: Balinalar Bunları Satarken Bunları Yiyor: İşte 21 Altcoin’lik Liste! 2

Altcoin balinalarının portföyü

En büyük 1.000 Ethereum balinasının HODL sepetine gelince, FTX Token (FTT) %17,65 ile ilk sırada olmak olmak üzere balinalar en fazla aşağıdaki altcoin’leri tutuyor. Popüler meme token Shiba Inu (SHIB), Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere bu sıralamada FTT’nin en büyük rakibi. Listenin ilk 5’i arasında kalıcı olan kriptolardan diğerleri, stablecoin’ler USDC ve USDT’dir.

BTC Piyasası: Balinalar Bunları Satarken Bunları Yiyor: İşte 21 Altcoin’lik Liste! 3

Listenin genel görünümüne bakarsak, Ethereum balinaları aşağıdaki altcoin’leri belirtilen oranlarda sahip.

  1. FTX Token (FTT) – %17,65
  2. Shiba Inu (SHIB) – %15,02
  3. USDC – %11,2
  4. USDT – %6,89
  5. Diğer token’ler – %6,14
  6. BitPanda Token (BEST) – %4,14
  7. OKEx (OKB) – %3,9
  8. Decentraland (MANA) – %2,88
  9. Crypto.com (CRO) – %2,79
  10. Polygon (MATIC) – %1,99

Kaynak:  Kripto Koin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap