2022 İçin İzlenecek En Düzgün Web 3.0 Coinleri Aşikâr Oldu!

2022 İçin İzlenecek En Düzgün Web 3.0 Coinleri Aşikâr Oldu!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 İçin İzlenecek En Düzgün Web 3.0 Coinleri Aşikâr Oldu!

Kripto para piyasasının en sıcak trendi metaverse coinleri, Web 3.0 coinleri ve bir dizi NFT koleksiyonunu içeriyor. Bu yazıda, Web3 kategorisi için analist Ankit Sethi’nin listesinden 2022 radarına göz atalım.

İçin 2022’de takip edilebilecek Web 3.0 Coinleri

  • Polkadot, Web 3.0 girişimlerinin herhangi bir listesinde karışınıza çıkabilir. Polkadot şimdi CoinMarketCap’te ilk on kripto para biriminde yer alıyor. Amacı, verilerin Blockchain’ler arasında dolaşmasına izin vermektir. Altcoin projesi, DAO’ya izin verir ve staking fonksiyonlarını içerir. DOT fiyatı geçen haftaya göre neredeyse %8 yükseldi.
  • Filecoin (FIL), Amazon gibi büyük bulut depolama şirketlerinin verileri merkezsiz bir şekilde nasıl depoladığını tartışıyor. Projenin yerel bağlantılı token’i FIL, şu anda yaklaşık 3,6 milyar dolar piyasa değerine sahip. Son yedi günde yaklaşık %14 değer kazandı ve şu anda 24 dolardan işlem görüyor.
  • Sıradaki Basic Attention Token veya BAT, Blockchain teknolojisini kullanarak reklamcılık sektöründe devrim yarattığını iddia ediyor. BAT, reklam görüntüleyenlerin reklam izleyerek geçirdikleri süre kadar ödül kazanmaları için bir platform sağlar. Reklamverenler, kampanyalarının nasıl kullanıldığını anlamaktan yararlanır. BAT’a göre, ağ, firmaların artan katılımın avantajlarından yararlanmasıyla, reklam sahtekarlığı ve kötüye kullanımı için bir çözüm olabilir. Geçen hafta boyunca, BAT fiyatı yaklaşık %8 arttı ve 0.9162 dolara ulaştı.

Aşağıda projelerin piyasa değeri verileri yer alıyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 İçin İzlenecek En Düzgün Web 3.0 Coinleri Aşikâr Oldu! 1

BitTorrent (BTT) ve Stacks (STX)

Bu iki kripto para biriminin milyarlarca dolarlık piyasa değeri ve Web 3.0 kökleri var. Torrent dosya paylaşımı alanında BitTorrent projesi oldukça popüler. Merkezi olmayan dosya paylaşımı olanaklarından yararlanmak için proje TRON Blockchain’e geçti. İlgili token BTT şu anda 0.0000022 dolar civarında işlem görüyor. 2,1 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 İçin İzlenecek En Düzgün Web 3.0 Coinleri Aşikâr Oldu! 2

Stacks (STX) ise, en önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin’e merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) ve diğer merkezi olmayan çözümler getirme iddiasında olan bir proje. Ethereum ve diğer Blockchain’lerin ortaya çıkmasıyla Bitcoin’in üstünlüğü aşınıyor. Stacks, Bitcoin’in kapasitesini genişletebileceğini iddia ediyor. Projenin STX tokeni şu anda yaklaşık 2,2 milyar dolar piyasa değeri ile yaklaşık 1,7 dolar civarında işlem görüyor. Geçen hafta boyunca hem BTT hem de STX yükseldi. CoinMarketCap listesindeki hemen hemen her Web 3.0 projesi son günlerde değer kazandı ve bu kısmen Bitcoin gibi kripto varlıklarındaki geniş tabanlı pozitif eğilime atfedilebilir.

Kaynak:  Kripto Koin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap